„Šiaulių“ komanda - labai jauna. Būsimi varžovai neseniai pasistiprino Žydrūnu Keliu. Jis yra labai geras žaidėjas ir buvo vienas iš perspektyviausių Lietuvoje. Gaila, kad nesusiklostė jo karjera, nors dabar žaidžia neblogai.

Žinome šiauliečių problemas - finansines ir krepšininkų atžvilgiu. Varžovai išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau tai neturėtų būti mums ženklas, kad galime žaisti nepilna jėga.

Paskutinėse rungtynėse prieš juos, kurios buvo man pirmos pradėjus treniruoti „Lietuvos rytą“, pirmavome 18 taškų, o galiausiai laimėjome vienu tašku. Tuomet nebuvo kažkokios tragedijos ar šansų pralaimėti, bet vis tiek tai nebuvo lygis, kurį turėtų rodyti „Lietuvos rytas“. Šįkart su „Šiauliais“ stengsimės žaisti maksimaliai visas 40 minučių“, - sakė R. Kurtinaitis.

Apie rungtynes su Maskvos srities „Chimki“

„Susitikime prieš „Chimki“ leidome pasireikšti žaidėjams, kurie mažiau rungtyniauja Lietuvos čempionate. Tai - Julius Jucikas ir Tayloras Brownas. Turėjome galimybę leisti pasiilsėti gynėjui Jimmy Baronui, kuris jaučia kelio skausmus, ir puolėjui Drew Gordonui. Du mėnesius nežaidęs Artūras Gudaitis turėjo pažaisti ilgiau, ką mes ir padarėme.

Rungtynės buvo geros, priešininkas stiprus ir nepaisant to, kad pralaimėjome, aš esu patenkintas tiek mūsų žaidimu, tiek pačia mačo atmosfera. Norėjau padėkoti ir žiūrovams, kurie atėjo ir parėmė sergantį Aleksandrą Okunskį“, - kalbėjo treneris.

Apie komandos tikslus mače prieš „Šiaulius“ ir būsimus uždavinius

„Norėčiau išlyginti krūvius ir leisti rungtyniauti tiems žaidėjams, kurie turėjo mažiau galimybių sezono metu. Specialiai nesitreniravome ir nesiruošėme šioms rungtynėms mažindami krūvius, nes turime pasiruošti kitoms kovoms. Laukia stiprios komandos ir artėja atkrintamos varžybos.

Dirbame visu krūviu, pasiruošėme tai, ko mums reikėjo, intensyviai šlifuojame gynybą. Dabar dvylika žaidėjų yra sveiki. Į ekipos gretas po antros traumos jau sugrįžo T. Brownas ir kelį pasigydė J.Baronas.

Kol kas turime paruošti komandą ir žaidėjai turi suprasti, ką tu darai ir tik tada gali kelti uždavinius, ką reikia padaryti. Bendrus uždavinius mes keliame - nepraleisti daugiau nei 60 taškų. Aišku, kol kas tai nelabai sekasi įgyvendinti, nes priklauso nuo priešininko taiklumo. Mažai yra tokių momentų, kai mes sustabdome patį metimą. Aišku, jei įgysime pagreitį ir bus įdirbis, žinoma, tikslai bus keliami.

Negali atėjęs į aikštelę šiaip pabėgioti. Turėsime nepraleisti, įmesti. Viena iš mūsų problemų - baudos metimai. Kiekvienose rungtynėse nepataikome po 9-10 baudos metimų. Dar viena problema - atkovoti kamuoliai. Šiuos klausimus reikia išspręsti ir žaidimas turėtų pagerėti“, - sakė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)