Visiškai neseniai prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vairo stojęs R. Kurtinaitis gavo skaudų antausį. Utenoje vykusioje Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio dvikovoje jo auklėtiniai netikėtai 84:87 nusileido kovingai žaidusiems „Juventus“ krepšininkams.

Sostinės klubas gynė praėjusiais metais taurės finale iškovotą trofėjų.

„Nemanau, kad įvyko kažkas netikėto. Tris treniruotes mačiau komandą, sunku kažką pakeisti, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Ateiti pačiu karščiausiu momentu į komandą ir žaisti taurės rungtynėse? Čia tik aš galėjau taip pasielgti. Pralaimėjome, tačiau likęs čempionatas, turėsime laiko ir treniruočių kažką pakeisti.“

„Juventus“ paskutinius mėnesius rodo brandų žaidimą. Ši komanda ant bangos, o mūsų komanda, žinote, tikrai ne ant bangos. Pačiu žaidimu buvau patenkintas, žaidėme greitai, pasikeitė žaidimo stilius. Vienayra žaisti krepšinį, o kita – laimėti. Per paskutinę minutę padarėme keturias klaidas, nesugebėjome užpulti. Tai rodo žaidėjų nepasitikėjimą“, – tęsė jis.

Anot trenerio, jis mato ekipos problemas. Viena ryškiausių – ketvirtosios pozicijos žaidėjų trūkumas. Apie dar silpną savo ryšį su komanda kalbėjęs R. Kurtinaitis taip pat pareiškė, kad rungtynėse pasigedo didesnio Davido Logano indėlio.

„Esu nusivylęs Davidu Loganu. Paprastai matėme jį sunkiais momentais imantis iniciatyvos. Gal nuovargis kaltas. Nežinau kodėl. Gal kad naujas treneris. Jis nebuvo aktyvus lemiamose minutės, kai tikėjau, kad kažką padarys savito“, – teigė „Lietuvos ryto“ strategas.

Vilniečių kapitonas dvikovoje su „Juventus“ žaidė 28 minutes, pelnė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 7 kartus suklydo.

LKL pirmenybėse amerikietis vidutiniškai per rungtynes pelno 15,6 taško ir atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo.


Antanas Sireika tvirtino, kad pergalę išplėšė visa komanda: „Džiaugiuosi jų kova. Ne viskas gerai sekėsi, nepataikėme nė vieno tritaškio per rungtynėse, bet daug lėmė komandinis darbas gynyboje ir puolime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)