Ne visai švankias pergalės dainas aktyviausių „Žalgirio“ sirgalių tribūna pradėjo traukti jau antrame kėlinyje – ir visiškai pagrįstai.

Antrą ketvirtį Kauno ekipa laimėjo 24:10 ir dar iki pertraukos susikrovė 20 taškų persvarą (43:23).

Po eilinio nesėkmingo epizodo „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis nuleido galvą ir ilgai jos nepakėlė, šįkart iš savo vietos džiaugsmingai nestrikinėjo ir vilniečių legionierių Drew Gordoną Lietuvoje lankantis jo brolis Aaronas iš Orlando „Magic“ klubo.

Jei ketvirtadienį D. Gordonas it Terminatorius naikino „Lietkabelio“ priekinę liniją, Kaune jis taip pat buvo rezultatyviausias savo komandoje, pelnęs 15 taškų. Bet 4 klaidas padariusį amerikietį aikštėje nustelbė tiek Paulius Jankūnas (12 tšk.), tiek Brockas Motumas (10 tšk.), o jaunasis vokietis Isaiah Hartensteinas surinko 10 taškų vos per 7 min.

Skaudžiausiai varžovus baudė Lukas Lekavičius, kurio sąskaitoje – 19 taškų.

„Atėjus R. Kurtinaičiui, „Lietuvos rytas“ pradėjo agresyviau gintis, spausti po visą aikštę. Bet mes buvome daug agresyvesni gynyboje, dėl kurios varžovai padarė net 22 klaidas. Nesakyčiau, kad norėjome laimėti kuo didesniu skirtumu, bet buvome pasiilgę tokios atmosferos. Tai buvo kaip Eurolygos rungtynės, norėjome pasimėgauti akimirka“, – dvikovą komentavo įžaidėjas.

Pats R. Kurtinaitis savo pasisakymą pradėjo padėka „Žalgiriui“ už „suteiktas pamokas“. Anot pirmą kartą po sugrįžimo į „Lietuvos rytą“ prieš Kauno klubą stojusio specialisto, žiūrėti žalgiriečių rungtynes per televizorių – viena, o pačiam patirti komandos jėgą savo kailiu – kita. Ir potyriai R. Kurtinaičiui buvo nemalonūs.

„Pasimatė, kokie yra skirtumai tarp jų ir mūsų: greičių, gynybos kietumo, kovingumo. Šiomis savybėmis neprilygstame, – atviravo treneris. – Nenorėčiau priekaištauti savo žaidėjams. Turėjome nelengvą savaitę, gal per daug energijos iššvaistėme mače su „Lietkabeliu“. Man pačiam labai reikėjo šių rungtynių, kad pajausčiau, kur esame mes ir kur – „Žalgiris“.

Pavasarį pradėjome žaisti greičiau, įvairiau. Buvo prošvaisčių, kai sugebėjome laimėti dideliu skirtumu, bet vis tiek mums trūksta tam tikrų techninių dalykų, trūksta mąstymo greičio. Jei „Žalgirio“ krepšininkai logišką ir teisingą sprendimą priima akimirksniu, mums tam reikia dviejų ar trijų sekundžių.“

Krepšinis.lt paklaustas, ar per likusią sezono dalį minėtus skirtumus pajėgs sumažinti, R. Kurtinaitis nesiryžo muštis į krūtinę.

„Nenorėčiau visko laidoti, sakyti, kad viskas negerai. Buvo prošvaisčių. Bet yra dalykų, kurių negali pasiekti vien darbu. Paprasčiausiai kai kurie žaidėjai „neveža“ tokio lygio. Kaip sakė Davidas Blattas, jei žaidėjas neįmeta baudų, paprasčiau jį pakeisti į kitą nei išmokyti realizuoti baudas.

Šiaip ar taip, mūsų dar laukia dideli iššūkiai pakeliui į finalą. Todėl nenorėčiau lygintis vien su „Žalgiriu“. Minimalų reguliaraus sezono tikslą įvykdėme, iki finalo dabar turėsime namų aikštės pranašumą. Bet į tą finalą dar reikės patekti“, – samprotavo „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Jis taip pat atskleidė, jog antrą mačą iš eilės praleidęs Tayloras Brownas jau savaitę gydosi anginą, o epizodiškai ant parketo Kaune pasirodžiusio Deivido Gailiaus sportinę formą pavadino „nekokia“.

Rungtynių „Žalgirio“ arenoje reikšmė tebuvo simbolinė – kauniečiai jau anksčiau buvo užsitikrinę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono nugalėtojų laurus, svečiai – antrąją vietą.

Nepaisant to, kad mačas neturėjo jokios įtakos turnyro lentelei, iš jaunųjų „Žalgirio“ talentų progą pasireikšti gavo vienintelis I. Hartensteinas – nei Paulius Valinskas, nei Gytis Masiulis šeštadienio dvikovai registruoti nebuvo.

„Lietuvos rytas – mūsų principinis varžovas, nemanau, kad prieš juos galėtume leisti žaisti jaunimui. Jaunimas svarbu, svarbu kad visi žaistų, bet tai nereiškia, kad mes pasiruošę pralaimėti. Tuo labiau, kad mūsų lyderiai šiandien neturėjo labai nuvargti“, – savo sprendimą aiškino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Paskutinis LKL turas bus žaidžiamas balandžio 26-ąją, o atkrintamųjų varžybų startas laukia balandžio 29 dieną.

„Žalgiris“ „Lietuvos rytą“ šio sezono LKL pranoko visus keturis kartus vidutiniu 15,25 taškų skirtumu.

Iki šiol prasčiausias vilniečių puolimui mačas LKL taip pat buvo su „Žalgiriu“ – praėjusį spalį namuose jie teįmetė 66 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)