„Nelabai daug žaidėjų, sulaukę 22-23 metų, jau žaidžia „Žvaigždžių“ mače. Jiems yra skirtos „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės. Tiesiog, reikia kantriai dirbti“, – SPORT1 televizijai telefonu sakė Rimas Kurtinaitis.

J. Valančiūnas rinkimuose sulaukė daugiau kaip 200 tūkst. balsų. Tarp Rytų konferencijos puolėjų jis užėmė septintą vietą, o į starto penketą pateko trys geriausieji. Tačiau pirmas J. Valančiūno treneris Gintautas Regina mano, kad jam dar viskas priešakyje.

„Jis dabar pačiame jėgų žydėjime ir dar tikrai turėtų tobulėti. Smagu, kad žaidėjas juda į priekį. Svarbiausia, kad jo nepersekiotų traumos. Manau, kad tikrai ateis ta diena, kai Jonas taps vienu geriausių aukštaūgių NBA lygoje“, – apie Toronto „Raptors“ komandoje žaidžiančio 22-ejų uteniškio perspektyvas kalbėjo G. Regina.

Pirmus du sezonus NBA lygoje D. Motiejūnas turėjo trinti atsarginių žaidėjų suolelį. Tačiau šiemet jis gavo puikią progą ir ją su kaupu išnaudojo. Dabar jis – vienas Hjustono „Rockets“ komandos lyderių. Vidutiniškai šiame sezone lietuvis renka po 12 taškų ir atkovojo po 6 kamuolius, o aikštelėje praleidžia net po 28-ias minutes. Tai - dvigubai ilgiau nei pirmais sezonais.

Donatas turi didžiulį norą žaisti. Ir jam nesvarbu, kur žaisti. Pernai jis buvo siunčiamas į dukterinę NBA lygą. Bet jis nenuleido rankų. Pavadinčiau jį darbštumu įsikūnijimu. Per sunkų darbą jis pasiekė tai, ką turi dabar“, – 24-erių kauniečio pastangomis žavėjosi R. Kurtinaitis.

Vienintelis „Visų žvaigždžių“ rungtynėse kol kas yra žaidęs tik Žydrūnas Ilgauskas. Į geriausių lygos naujokų mačą buvo patekę Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir J. Valančiūnas. Šarūnas Marčiulionis yra dalyvavęs „Įgūdžių konkurse“, o R. Kurtinaitis 1989 metais buvo pakviestas dalyvauti „Snaiperio konkurse“.

„Tuo metu NBA lygos rungtynes mes galėdavome matyti tik retkarčiais. Kai pirmą kartą nuvažiavau į Ameriką, prisipirkau NBA vaizdo kasečių, kad galėčiau pamatyti, kaip jie žaidžia. Apie šią lygą mes tik iš nuogirdų žinojome“, – Sovietinius laikus prisiminė Maskvos srities „Chimki“ klubo vyriausiasis treneris.

Buvęs žaidėjas pripažįsta tąkart patyręs tikrą kultūrinį smūgį. Vis tik jis džiaugiasi turėjęs galimybę viską patirti savo kailiu.

„Buvo superperdėtas žiniasklaidos dėmesys. Dieną ir naktį neleisdavo miegoti. Nuolat aplink sukiojosi 30-50 reporterių su kameromis iš viso pasaulio. Tarsi didelis krepšinio turgus. Jaučiau labai didelį psichologinį spaudimą. Buvau pirmas ne NBA žaidėjas, dalyvavęs tritaškių konkurse. Buvau iš Sovietų Sąjungos ir mane visi vadino rusu. Man buvo skirtas padidintas dėmesys. Visi sakė: „na ką, rusas, atvažiavai, tai dabar parodyk, ką sugebi“. Su tokiu spaudimu tikrai nebuvo lengva susitvarkyti“, – apie neeilinį savo karjeros įvykį pasakojo R. Kurtinaitis.

Tąkart 20-ies tūkstančių fanų akivaizdoje stebuklų R. Kurtinaitis nepademonstravo ir konkurse liko paskutinis. Anot jo, buvo labai sunku priprasti prie toliau esančios tritaškio linijos.

„Daug kas man buvo nauja, neįprasta, todėl nekeista, kad nieko nelaimėjau. Juk buvo susirinkę patys geriausi pasaulio snaiperiai. Bet aš džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir suteikė garbę dalyvauti šiame konkurse“, – pokalbį baigė buvęs krepšininkas.

Pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje krepšinio gurmanai visus NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius galės išvysti tiesioginiame eteryje. Šią galimybę Lietuvos žiūrovams suteiks SPORT1 televizija.

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 14 d. (šeštadienis) 4.00 val. - NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės.

Vasario 15 d. (sekmadienis) 3.00 val. - NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio „Šeštadienio nakties šou“ (konkursai).

Vasario 16 d. (pirmadienis) 3.00 val. - NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės.