Siužetas

Pirmąjį ketvirtį komandos demonstravo pozicinį krepšinį, daugumą atakų mėgino užbaigti iš baudos aikštelės zonos. „Chimki“ veiksmai buvo sklandesni (negalima nepaminėti ir svečių gynybos įtakos), o sausio mėnesio MVP Jamesas Augustine’as akivaizdžiai pranoko savo oponentą Olaseni Lawalį. Chimkų kolektyvas, iki tol savo istorijoje pralaimėjęs abejas Astanoje žaistas rungtynes, pirmajame kėlinyje leido suprasti, jog juokauti šį kartą nėra nusiteikęs – 22:11.

Antrojo ketvirčio pradžioje „Astana“ padėtis tapo dar blogesnė. Eilinis Augustine’o metimas ir Sergejaus Monios tritaškis Aleksandrą Trifunovičių privertė paprašyti minutės pertraukėlės – 27:11. Susidarė įspūdis, jog kazachai „persistengė“ – begalinis noras nutraukti pergalingą „Chimki“ seriją kyštelėjo koją. Sunku pasakyti, apie ką Trifunovičius su auklėtiniais kalbėjosi pertraukėlės metu, tačiau jo žodžiai buvo efektingi. Janis Blūmas tritaškiu inicijavo šeimininkų spurtą 8:0. Nežinia, kuo viskas būtų pasibaigę, jei ne taiklūs Rusijos komandos snaiperių šūviai. „Astana“ deficitas po 20 min. siekė tuos pačius 11 taškų, tačiau žaidimo eigą šeimininkams išlyginti pavyko.

Atomazga

Kazachstano čempionai buvo kupini noro pratęsti antrajame kėlinyje pradėtą darbą, tačiau… kai kas sugriovė jų planus. Svečių kapitonas Monia ketvirčio pradžioje „įsūdė“ tris tritaškius iš eilės, o prie jo prisidėjo dar vieną tolimą bombą pataikęs Jegoras Vialcevas bei Mickaelis Gelabalis, ataką užbaigęs dvitaškiu su varžovo pražanga. „Chimki“ pranašumas greitai išaugo iki 18 taškų. Įdomu, jog neigailestingi svečiai ir toliau tęsė savo bombardavimą, nors šeimininkų ekipa jau buvo susitaikiusi su faktu, kad pasivyti favoritų jai nepavyks. „Chimk“ trečiuoju mėginimu įveikė Astanos tvirtovę ir savo pergalių seriją padidino iki 15-os.

Herojus

Sergejus Monia. Universalus puolėjas pademonstravo vieną iš įvairiapusių savo talentų – šį kartą Monia varžovus sėkmingai apšaudė tritaškiais metimais ir itin solidžiai prisidėjo prie pergalės. Verta paminėti, jog Monia sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių (7) ir neblogai talkino įžaidėjams (4 rezultatyvūs perdavimai).

Skaičius

30 – tiek rezultatyvių perdavimų atliko „Chimki“ žaidėjai. Tai – penktojo geriausio rezultato VTB Vieningoje lygoje pakartojimas.

Komentarai

Vyriausiasis „Astana“ treneris Aleksandras Trifunovičius:

„Svekiniu „Chimki“ su pelnyta pergale. Svečių komanda parodė, kodėl šiuo metu yra viena geriausių lygoje ir visoje Europoje. Iškilo problemų su lyderiais: dvi dienas iki rungtynių nesitreniravo persišaldęs Olaseni Lawalis, o šiandien mes sužinojome, jog negalės rungtyniauti Jerry Johnsonas. Teko viską keisti. Jeigu nežaisime kaip vienas kumštis, galimybių kaunantis su tokiomis komandomis, kaip „Chimki“ ir CSKA, neturėsime. Tačiau į ateitį aš žiūriu optimistiškai. Užduotis, kurios mums yra iškeltos, įvykdysime.

Vyriausiasis „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis:

„Galiu pasakyti, jog pasižiūrėję trijų paskutinių „Astana“ rungtynių vaizdo įrašus, mes baiminomės. Kazachstane mes jau pralaimėjome, „Astana“ ekipai esame nusileidę ir Maskvoje. Dėl šių priežasčių šiandien buvome pasirenge 120 proc. Varžovams nepasisekė, jog žaisti negalėjo Jerry Johnsonas. Jautėsi, kad jo trūksta: Brionas Rushas taip pat geras žaidėjas, tačiau kitokio stiliaus. „Astana“ kovojo iki pabaigos. Valerijaus Tichonenkos komandai linkiu pergalių. Ji turi visas galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas“.

Geriausi komandose

„Astana“: Janis Blūmas – 21 taškas, Davidas Simonas – 11 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, Dmitrijus Klimovas – 11 taškų, Brionas Rushas – 10 taškų.

„Chimki“: Sergejus Monia – 19 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, Petteris Koponenas – 19 taškų, Marko Popovičius – 14 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai, Jamesas Augustine’as – 12 taškų, Jegoras Vialcevas – 11 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai, Mike’as Greenas – 2 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 9 rezultatyvūs perdavimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)