R. Kaukėnas, kuris su Sienos „Montepaschi“ klubu jau penkis kartus yra tapęs Italijos čempionu, šį finalo mačą sužaidė būdamas 39-erių ir 63-ijų dienų amžiaus. Taip jis tapo trečiu vyriausiu finalininku šalies krepšinio istorijoje.

Ir šį pasiekimą 192 cm ūgio gynėjas pažymėjo įspūdingu pasirodymu: rungtynes pradėjo starto penkete, rungtyniavo 32 minutes, pelnė 27 taškus (4/7 dvit., 5/7 trit., 4/4 baud. met.), perėmė 3 ir prarado 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 varžovų pražangas, pats taisykles pažeidė 4 sykius ir surinko 30 naudingumo balų.

Verta pažymėti, kad R. Kaukėnas taip pat pagerino savo karjeros rekordą Italijos čempionato finaluose. Ankstesnis geriausias rezultatas buvo 25 taškai.

Jo komandos draugas D. Lavrinovičius mačą taip pat pradėjo starto penkete, bet dėl greitai susirinktų pražangų žaidė tik 14 minučių. „Brolis“ per šį laiką surinko 7 taškus (2/3 dvit. 1/3 trit.), perėmė 1 ir prarado 2 kamuolius, 4 sykius prasižengė, 1 sykį privertė prasižengti ir varžovą bei į savo kraitį įsidėjo 0 naudingumo balų.

O štai pergale besidžiaugęs M. Kalnietis prie jos per 21 minutę pridėjo 8 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit., 3/4 baud. met.), 1 atkovotą ir 2 perimtus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, 3 išprovokuotas pražangas ir 12 naudingumo balų. Starto penkete susitikimą taip pat pradėjęs įžaidėjas dar padarė 2 klaidas ir 2 kartus pažeidė taisykles.

„Grissin Bon“ pusfinalyje 4-3 palaužė Avelino „Sidigas“ klubo, kuriame žaidžia Benas Veikalas, pasipriešinimą, o „Emporio Armani“ 4-2 pranoko Venecijos „Umana Reyer“ krepšininkus.

Praėjusiame sezone Emilijos Redžo ekipai teko tenkintis sidabro medaliais, o Milano klubas savo žygį sensacingai baigė pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)