„Neptūnas“ laikinosios sostinės klubą šį sezoną įveikė jau du kartus – 88:79 ir 81:73.

Klaipėdos ekipa LKL pusfinalio serijoje 2:0 įveikė Preinų „TonyBet“ klubą.

„Finalas yra finalas. Mus tai ne pirmas finalas, „Neptūnui“ - pirmas. Todėl manau, kad jie bus labai stipriai susikoncentravę mumis pulti. Bet mes esame gerai pasiruošę, sportuojame, laukiame finalo. „Neptūnas“ stipri komanda ir tai jie įrodė mus įveikdami. Bet viduryje sezono mes turėjome daug problemų, neradome savo žaidimo. Dabar situacija šiek tiek pasikeitus. Tikiuosi daugiau nebeklupsime“, - sako „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

„Euforija po pusfinalio jau praėjo. Turėjome porą dienų pailsėti ir stebėti antrąją pusfinalio seriją. Galų gale turėjome laiko pasiruošti ir manau tai padarėme. Tikimės sėkmingo finalo. Jeigu komanda pasiekė finalinį etapą, pateko į finalą, tai ji to nusipelnė. Iš kitos pusės jie bus dukart aplošė. Tai reiškia, kad jie turi stiprių pusių, kurias prieš mus išnaudoja. Dabar mums reikia su tuo susitvarkyti. Norėtųsi seriją pradėti prie savų žiūrovų, bet toks jau mūsų šio sezono likimas, kad nelabai kaip sustartavome. Tačiau ir neturėdami aikštės pranašumo pasiekėme finalą“, - sako „Žalgrio“ strategas Gintaras Krapikas.

R. Javtokas taip pat nesureikšmino, kiek rungtynių prireiks išsiaiškinti LKL čempioną. „Centro“ teigimu, svarbiausia galutinė pergalė.

„Mes buvome kupini pykčio, kad visą sezoną nesugebėjome nieko parodyti. Dabar yra koncentracija, noras. „Neptūno“ priekinė linija yra labai galinga. (Simas) Galdikas, (Vytautas) Šarakauskas, (Valdas) Vasylius, (Justas) Sinica. Jie kovoja, atakuoja iš toliau, stipriai lipa. Žinote, manau viskas įmanoma su jais susitvarkyti jei dirbsime taip, kaip prieš „Lietuvos rytą“. Negaliu prognozuoti, kiek prireiks rungtynių. Norisi kuo greičiau, bet tiesiog tikiuosi, kad laimėsime. Kiek reikės rungtynių, tiek“, - sako R. Javtokas.

Pirmos LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės jau ketvirtadienį 18.40 val. Vyks Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)