„Žalgiris“ TOP-16 etapą pradėjo nesėkme 69:78 prieš „Galatasaray“ ekipą tuščioje Stambulo arenoje.

Ketvirtadienį prieš vakarinę treniruotę „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas akcentavo vokiečių kietą ir agresyvų žaidimą, prieš kurį krito net ir galingoji „Barcelona“.

„Labai norėtųsi, kad pirmosios rungtynės namie būtų sėkmingos, tam ruošiamės. Berlyno ALBA nustebino pirmame ture, galbūt ne dėl to, kad įveikė „Barceloną“, o kaip užtikrintai tai padarė. Laukia rimtas mačas.“ – apie artėjančią dvikovą kalbėjo G. Krapikas.

Kauniečių vidurio puolėjas Robertas Javtokas teigė, kad vokiečių pateikta staigmena pirmame mače turėtų labiau mobilizuoti žaidėjus ir motyvuoti kovai.

„Varžovai pasižymi agresyvumu ir fizine kova, puolime taip pat žaidžia komandiškai. Treneris nuteikia sunkiai kovai, jei būsime pasiruošę ir atlaikysime spaudimą, turėtume susitvarkyti. Pirmoji vokiečių pergalė kaip tik labiau motyvuoja, nes žinome, kad varžovas gali žaisti gerai, tai yra stipri komanda ir jie tai jau įrodė“, – teigė R. Javtokas.

G. Krapikas, analizuodamas varžovus ir jų netikėtą pergalę prieš ispanus, akcentavo skirtingą komandų stilių ir vylėsi, kad jo auklėtiniai sugebės prisitaikyti prie kieto ALBA žaidimo bei diktuoti savo sąlygas kelyje į pergalę.

„Susitiko truputį skirtingo stiliaus komandos. Ispanai mėgsta žaisti lengvai, greitai ir kūrybingai, bet šiuo metu iš rikiuotės iškrito keli jų žaidėjai, tad jie kol kas negali demonstruoti aukšto lygio krepšinio. Vokiečiai nuo pirmos iki paskutinės labai stipriai kaunasi. Nors jie neturi tokio lygio žvaigždžių kaip „Barcelona“, tačiau ALBA – labai kovinga komanda. Jų treneris reikalauja kontakto ir kovos, žaidimas vyksta ant baudos ribos. Berlyno komanda pademonstravo aukšto lygio krepšinį ir pelnytai nugalėjo“, – pareiškė jis.

„Žalgiris“ ir ALBA susitiks penktadienį Kaune 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)