R. Seibutis neužrietė nosies

R. Seibučiui nereikėjo ilgai krauti įtempto Europos čempionato išsekintas baterijas. Antradienį sau neįprastoje lengvojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniavęs krepšininkas į VEF krepšį suvertė 23 taškus ir antroje mačo dalyje sukūrė lemiamą persvarą, kuri išsaugojo „Lietuvos ryto“ viltis šiemet pasirodyti Eurolygoje.

„Renaldas labai daug prisidėjo prie Lietuvos rinktinės iškovoto sidabro, bet, nepaisant to, į klubą jis grįžo kuklus kaip visada. Jis nereikalavo jokių išskirtinių sąlygų, buvo darbštus ir pozityvus. Ketvirtame kėlinyje nusprendėme kamuolį duoti Renaldui, ir jis mums labai padėjo“, – auklėtiniu džiaugėsi D. Bauermannas.

Vokiečio komplimentų sulaukė ir O. Cookas. Įžaidėjas atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau didžiąją rungtynių dalį pats šaudė pro šalį. Vis dėlto būtent jo tritaškis dvikovos pabaigoje užgesino paskutines VEF pasipriešinimo kibirkštis, o po kelių akimirkų D. Bauermannas emocingai apkabino amerikietį.

„Omaras mums yra labai svarbus. Šiandien jis strigo, nors ir skirstė kamuolius kitiems, bet visi laukė, kada jis pats ims atakuoti. Galiausiai jis pataikė puikų metimą, ir aš dėl to labai apsidžiaugiau“, – epizodą prisiminė „Lietuvos ryto“ treneris.

Vokiečiai – labiau susižaidę

Antrame Eurolygos atrankos turnyro etape ketvirtadienį „Lietuvos rytas“ susitiks su Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) klubu, kuris iš tolesnės kovos eliminavo Varezės „Cimberio“ (Italija), įveikęs varžovus rezultatu 79:74. Nugalėjus ir vokiečius, lemiama kova dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą vilniečių lauktų penktadienį.

Kaip nuluptą savo gimtosios šalies komandą pažįstantis D. Bauermannas teigė, jog „Lietuvos rytas“ privalės žaisti solidžiau, jei nori nukeliauti iki finalo.

„EWE Baskets“ turi tik du naujokus, todėl sezono pradžioje jie geriau supranta vienas kitą. Be to, jie turi vaikinų, kurie gali atnešti pergalę individualiomis pastangomis. Bet mes jaučiame, kad namuose galime nugalėti bet ką. Tikiuosi, ketvirtadienį sirgalių į rungtynes ateis dar daugiau“, – sakė specialistas iš Vokietijos.

Pasigedo sportinės etikos

Tuo tarpu R. Butautas po rungtynių pripažino, jog jo komandai trūksta jėgos po krepšiu. Ir taip neįspūdinga VEF priekinė linija dar labiau nukraujavo prieš pat rungtynes su „Lietuvos rytu“ – dėl neaiškių priežasčių į Vilnių su ekipa neatvyko jos naujokas Gani Lawalis.

„Dėl jam vien suprantamų priežasčių G. Lawalis neatvažiavo iš Rygos į Vilnių. Nebuvau patenkintas ir jo darbu treniruotėse, todėl dabar galvojame apie kontrakto nutraukimą“, – teigė R. Butautas.

Jei „Lietuvos rytui“ pergalingą postūmį suteikė R. Seibutis, VEF gretose imtis lyderio vaidmens mėgino kitas Lietuvos rinktinės atstovas – Tomas Delininkaitis. Jau po Europos čempionato Rygos klubą papildęs ir vos tris dienas su komanda treniravęsis gynėjas surinko 14 taškų ir buvo rezultatyviausias svečių ekipoje, bet jo pastangų neužteko.

„Atvykau paskutinis, man reikia daugiau laiko. Noriu kaip įmanydamas greičiau įsilieti į komandą, kad puolime būčiau laisvesnis, nes dabar man dar reikia galvoti, koks derinys atliekamas, kur reikia bėgti“, – įspūdžiais dalinosi krepšininkas.

„Tomas mūsų klube žaidžia tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose, todėl jam reikia išmokti net ne 30, o 60 kombinacijų. Bet jauniems Latvijos krepšininkams tokio žaidėjo patirtis ir pavyzdys ateityje tikrai bus naudingas“, – apie naujoko debiutą atsiliepė R. Butautas.

Spaudos konferencijos pabaigoje treneriui buvo primintos „Lietuvos ryto“ atstovų replikos apie VEF pastangas nuslėpti savo žaidimo schemas nuo varžovų. Primename, jog latviai draugiškas rungtynes žaidė už uždarų durų ir net nepanoro surengti treniruotės Vilniuje, norėdami išlaikyti paslaptyje savo taktinius sumanymus, ir dėl to sulaukė ironiškų oponentų pastabų.

„Galėčiau paskaityti ilgą paskaitą apie sportinę etiką, bet nematau prasmės. Mane tėvas kitaip mokė. Ar girdėjote, kad aš kada nors taip atsiliepčiau apie varžovus? Nesuprantu, ar aš turėčiau jiems atsiųsti savo gynybos schemas? Kodėl tada man jų niekas nesiunčia?“ – emocingai stebėjosi specialistas, po nesėkmės Vilniuje su auklėtiniais sezoną tęsiantis Europos taurės varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)