Penktadienio Nemuno saloje tritaškių salvėmis kelią sau prasiskynę turkai Eurolygos dvikovą laimėjo 86:60.

„Labai gerai pradėjome mačą, puikiai puolėme, bet antrame ketvirtyje varžovų gynyba besikeičiant dengiamaisiais pristabdė mus, išprovokavo daug klaidų.

Per pertrauką pasikalbėjome apie tai rūbinėje, ir antroje susitikimo dalyje jau gerai dalinomės kamuoliu, rasdavome progų mesti laisvi ir pataikydavome. Bet lemiamas veiksnys buvo mūsų gynyba – gerai kontroliavome Keenaną Evansą, kadangi žinojome, jog jis yra raktinis „Žalgirio“ žaidėjas“, – susitikimą komentavo E. Atamanas.

Jo tiesioginis oponentas Kazys Maksvytis titulą ginančios ekipos žaidimą „Žalgiro“ arenoje pavadino čempionišku, o pats E. Atamanas buvo paprašytas pasilyginti su kuria nors iš Katare dėl pasaulio futbolo čempionų sosto kovojančių rinktinių.

Tiesiai į klausimą 56-erių specialistas neatsakė, peradresavęs jį savo sūnui, kuris, anot trenerio, nepraleidžia nė vienos transliacijos iš Kataro.

Vis dėlto nuo skambios citatos E. Atamanas nesusilaikė.

„Aš taip pat seku rezultatus, žinau, kad šiandien Brazilija pralaimėjo 11 m baudinių seriją. Taigi, su brazilais mūsų nebegalima lyginti – jie čempionais jau nebetaps, o mes Eurolygą vėl laimėsime“, – šypsojosi „Anadolu Efes“ vairininkas.

Jo taip pat buvo pasiteirauta apie po pastarųjų rungtynių su „Barcelona“ (Ispanija) kilusį vaidą.

Tuomet katalonus treniruojantis Šarūnas Jasikevičius emocingai priekaištavo vienam E. Atamano asistentų, esą prieš Stambule vykusį mačą „Barcos“ treniruotė buvo slapta filmuojama.

Pats E. Atamanas, sužinojęs apie Šaro pretenzijas, reagavo audringai ir pažadėjo atsistatydinti, jei varžovų įtarimai būtų įrodyti.

Į dviejų įžymių specialistų kivirčą teko įsikišti Eurolygos trenerių valdybos prezidentui, Stambulo „Fenerbahče“ vadovaujančiam Dimitriui Itoudžiui.

„Vėliau Šarūnas paskambino mano, pasikalbėjome. Jis pasakė, kad prieš mane nieko neturi. Esame geri draugai, manau, kad tuomet jis buvo tiesiog susinervinęs dėl rezultato.

D. Itoudis taip pat skambino mums abiems, kalbėjosi. Manau, viską esame išsiaiškinę. Taip jau nutinka, ši Eurolyga – sunki, reikalauja daugiau adrenalino nei NBA ar bet kuris kitas turnyras. Aš jau pamiršau apie tą nutikimą. Šaras yra labai geras mano draugas, aš myliu jį“, – dėstė E. Atamanas.

„Žalgiris“ penktadienį vertėsi be šonkaulio lūžį patyrusio Luko Lekavičiaus ir susirgusių Tomo Dimšos bei Karolio Lukošiūno, „Anadolu Efes“ trūko šią savaitę ant parketo Turkijos pirmenybėse pabandžiusio grįžti, bet vėl susižeidusio Shane‘o Larkino.

E. Atamano teigimu, nauja pastarojo trauma neturėtų būti sudėtinga, įžaidėjo iš JAV aikštėje bus laukiama kitą savaitę.

„Anadolu Efes“ laimėjo prieš „Žalgirį“ ketvirtą kartą paeiliui, o šiuo metu Eurolygoje Turkijos vicečempionai fiksuoja penkių pergalių seriją.

Tiesa, komandų tarpusavio rezultatų balansas vis dar išlieka palankesnis „Žalgiriui“: per visą istoriją kauniečiai laimėjo 13 akistatų, „Anadolu Efes“ – 12.

Kita savaitė Eurolygoje bus „dviguba“. „Žalgiris“ antradienį viešės Serbijoje ir žais su Belgrado „Crvena Zvezda“, o ketvirtadienį priims Ispanijos čempioną Madrido „Real“.

„Anadolu Efes“ trečiadienį namuose kausis su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija), penktadienį aplankys Belgrado „Partizan“.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją