Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo po 17 taškų įmetę Thomasas Walkupas ir Joffrey Lauvergne'as.

„Juventus“ į pusfinalio mūšį stojo be trijų starto penketo žaidėjų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus. Nukraujavusius svečius Kaune gelbėti mėgino Mindaugas Kupšas, pelnęs 18 taškų.

Pirmajame kėlinyje Utenos ekipa pavyzdingai kibo favoritams į atlapus, tačiau antrąjį ketvirtį žalgiriečiai pradėjo įspūdingu spurtu 16:0 ir atsiplėšė 39:23.

Įsisiautėję šeimininkai neleido varžovams atsikvėpti ir dar iki ilgosios pertraukos pridėjo spurtą 10:0, kuris leido pradėti uteniškių triuškinimą 52:32.

Po pertraukos „Žalgirio“ apsukos sumažėjo, tačiau „Juventus“ atkurti intrigos nesugebėjo. Ketvirtajame kėlinyje kauniečiai dar kiek padidino pranašumą ir šventė triuškinančią pergalę.

Antroji kova – gegužės 26-ą dieną.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas (5 rez. perd.) ir Joffrey Lauvergne'as po 17, Lukas Lekavičius 14, Paulius Jankūnas (8 atk. kam.) ir Karolis Lukošiūnas po 13, Marius Grigonis 9.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 18, Gintautas Matulis 15 (3/4 trit.), Vaidas Čepukaitis 12, Martynas Paliukėnas 10, Žygimantas Skučas 7.

LKL reguliariajame sezone nugalėtojo titulą ginantis „Žalgiris“ finišavo pirmas, o „Juventus“ liko ketvirtoje pozicijoje. Ketvirtfinalyje abi komandos tokiu pačiu rezutlatu 2-0 nugalėjo atitinkamai Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Prienų „Cbet“ ekipą.

Visgi startinės abiejų kolektyvų pozicijos pusfinalyje yra labai skirtingos. Jei „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris gali kliautis pajėgiausia auklėtinių sudėtimi, „Juventus“ gretos yra kaip reta pabyrėjusios.

Žydrūnas Urbonas verčiasi be traumuotų gynėjų Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus, puolėjo Igno Vaitkaus. Achilo sausgyslės skausmus pastaruoju metu jautė ir vienintelis komandos legionierius Bryantas Crawfordas.

Primename, kad kitame pusfinalyje iki trijų pergalių žais Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Ši pora savo seriją pradės antradienį.

LKL pusfinalio startas vėluoja beveik savaitę, nes išankstinį kalendorių gerokai sujaukė ketvirtfinalyje su „Rytu“ žaidusių „Šiaulių“ situacija – į komandą įsimetė koronaviruso infekcija, dėl to rungtynės buvo perkeltos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)