Jonavos klubas pralaimėjo penktą kartą per šešerias pastarąsias rungtynes. Tai gali kainuoti brangiai, kadangi ant kulnų mina septintoje vietoje esantis Klaipėdos „Neptūnas“ (14-15). Tuo tarpu vilniečiai įsitvirtina antroje vietoje. Arčiausiai jų – Alytaus „Wolves“ (20-9).

„Rytas“ šiame mače neturėjo Kendale‘o McCullumo, Justino Gorhamo ir Benedeko Varadžio.

Ankstesnėse akistatoje šios komandos pasidalijo po pergalę.

Mačą taikliais metimais atidarė Gytis Radzevičius bei Tomas Lekūnas, o dar tritaškį netrukus smeigė Margiris Normantas – 8:2. Puolimą gaivino ir jonaviškiai, ėmę artėti (6:8), bet G.Radzevičius vėl atsakė tritaškiu. „Rytas“ toliau gerai išnaudojo tolimus šūvius – pirmajame kėlinyje pataikė 4 iš 5 ir taip pirmavo 23:17.

Martino Laksos dėka „CBet“ artėjo prie oponentų (22:25), bet Margiris Normantas ir Marcusas Fosteris mažino šeimininkų optimizmą – 30:22. Netrukus skirtumas vėl buvo dviženklis (37:27), o jonaviškiai vis sulaukdavo atsako į savo atakas – 33:43. „Rytas“ toliau rėmėsi tritaškiais ir demonstravo galingą puolimą, kurio dėka po dviejų kėlinių pirmavo 54:40.

„Ryto“ pataikymas „iš žaidimo“ siekė net 78 proc. (21/27), tritaškių – 77 proc. (10/13).

Po pertraukos į aikštę žengęs „Rytas“ ėmė triuškinti jonaviečius (64:45), bet apie save priminė „CBet“ lyderiu dažnai esantis Jeffery Garrettas. Jis per trumpą atkarpą pelnė net 11 taškų, tad taip šeimininkai gerokai priartėjo – 57:68. Giedrius Žibėnas reagavo prašymas pertraukėlės, po kurios Glynnas Watsonas buvo tikslus, tad „CBet“ po ilgos pertraukos susigrąžino vienženklį deficitą – 59:68. Pasibaigus trims ketvirčiams „Rytas“ buvo kiek stabilizavęs padėtį – 75:61.

Jonavos komanda turėjo dar daug laiko gelbėtis, tačiau vilniečiai viltis tirpdė – 83:63. Liko 8 minutės, per kurias „CBet“ intrigos nebeatkūrė. Progą žengti ant parketo dar gavo šeimininkų atstovas Mantas Gezevičius ir svečiams atstovaujantis Modestas Babraitis, pasižymėjęs debiutiniais taškais. Viso jis įmetė 4 taškus.

„CBet“: Martinas Laksa 17, Jeffery Garrettas (3/5 trit.) ir Goranas Huskičius (6 atk. kam.)– po 11, Dovis Bičkauskis (9 rez. perd.) ir Edvinas Šeškus – po 11, Aurimas Majauskas 6.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 28 (6/9 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Gytis Masiulis 22, Gytis Radzevičius (3/4 trit.) ir Margiris Normantas (9 rez. perd.) – po 13, Elvaras Fridrikssonas (7 rez. perd.) ir Jaime Echenique (7 atk. kam.) – po 9.

Strategų komentarai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją