Šiose rungtynėse dominavo gynyba, bet puolime strigo ne tik „Pieno žvaigždės“, bet ir „Žalgiris“: kauniečiai po pirmo kėlinio pirmavo 12:8, o po antrojo – 27:24. Visgi verta pažymėti, kad antrame ketvirtyje Š. Jasikevičiaus auklėtiniai vienu metu pirmavo net 13 taškų skirtumu (24:11).

Po pertraukos kauniečiai išlaikė kietą žaidimą gynyboje, o puolime savo taiklumą kaip reikiant pagerino – būtent tai ir leido svečiams po truputį tolti, kol ketvirto kėlinio viduryje komandas jau skyrė net 23 taškai (58:35). Per likusias minutes Š. Jasikevičius leido pasireikšti ir jaunajam Isaiah Hartensteinui, o pasvaliečiai atsilikimą sugebėjo sumažinti iki padoraus – 63:56.

Žalgiriečiai šiame mače iš dviejų taškų zonos pataikė 20 metimų iš 42 (48 proc.), iš trijų taškų – vos 3 iš 14 (21 proc.). Panašiu pataikymu pasižymėjo ir pasvaliečiai – 56 proc. dvitaškių (15/27) ir 16 proc. tritaškių (3/19).

63 taškai per rungtynes – blogiausias „Žalgirio“ rezultatas šiame sezone. Tiesa, tiek taškų kauniečiai jau buvo įmetę ir anksčiau – lapkričio mėnesį Prienuose į „Vytauto“ krepšį.

„Žalgiriui“ pasvaliečiai iššūkį šiame sezone bandė mesti jau trečią kartą, tačiau visi bandymai įkąsti favoritams buvo nesėkmingi. Tiesa, pirmoje dvikovoje Pasvalyje LKL čempionai laimėjo vos 86:82. Visgi namų arenoje kauniečių pergalė buvo iškovota kiek lengviau – 98:84.

Apskritai, žalgiriečiai po kluptelėjimo pirmame ture, laimėjo visus paskutinius 18-lika mačų ir turnyro lentelėje užtikrintai rikiuojasi pirmi. Tuo metu „Pieno žvaigždės“ su 8 pergalėmis ir 11 nesėkmių ir toliau užima septintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)