Tai buvo turnyro lentelės kaimynų dvikova. Pergalės atveju, Prienų komanda laimėjimų skaičiumi būtų pavijusi uteniškius ir juos aplenkusi dėka geresnio tarpusavio rungtynių santykio.

Šeimininkų ekipos gretose pirmą kartą registruotas buvo iš Kauno „Žalgirio“ išnuomotas krašto puolėjas Vitalijus Kozys. Tiesa, devyniolikmečiui debiuto dar reikės palaukti – šiose rungtynėse jis ant parketo nepasirodė.

Lemiamą mačo atkarpą dvitaškiu pradėjo Dovis Bičkauskis, leidęs Utenos komandai padidinti persvarą iki penkių – 60:55. Tačiau tada prieniškiai spurtavo ir po Darjušo Lavrinovičiaus taiklių baudų pirmaujanti komanda pasikeitė – 62:60. Bet po tokios atkarpos uteniškiai greitai atsigavo ir susigrąžino pranašumą – 67:62.

Prieniškių tokia įvykių eiga iš vėžių taip pat neišmušė ir jie varžovų per toli nepaleido – 66:70. Tačiau čia netrukus labai tolimą tritaškį šovė Marius Runkauskas, suteikęs „Juventus“ jau aštuonių taškų pranašumą – 74:66. Per likusį laiko uteniškiai pergalingos persvaros iš rankų nebepaleido ir papildė savo sąskaitą dar viena pergale.

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius 16 (5/6 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 6/7 baudos), Martynas Gecevičius 13 (0/5 tritaškiai), Žygimantas Janavičius 11, Malcolmas Grantas 10 taškų.

„Juventus“: Martinas Gebenas 22 (22 min., 7/8 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 5/6 baudos), Marius Runkauskas 18 (5/9 tritaškiai), Aleksandras Zacharovas 9, Arvydas Šikšnius ir Kenny Gainesas po 8 taškus.

Akistata Prienuose prasidėjo apylygiai ir nei viena pusė iniciatyvos neturėjo, tačiau situacija kiek pasikeitė mačui įsibėgėjant – Martinas Gebenas dominavo po krepšiais, į krepšį siuntė vieną metimą po kito (jau per pirmas dešimt minučių buvo surinkti 10 taškų), ir po pirmojo ketvirčio tai padėjo „Juventus“ pirmauti 24:16.

Antrajame kėlinyje situacija per daug nesikeitė – Utenos krepšininkai ir toliau kontroliavo rungtynes, kelis tritaškius pridėjo Marius Runkauskas ir svečiai buvo priekyje. Tačiau vėliau prieniškiai surengė nedidelį spurtą ir priartėjo (32:35). Vis dėlto, kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „Juventus“, kurie į pertrauką išėjo pirmaudami 46:37.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje priekyje ir toliau išliko Utenos komanda, tačiau antroje ketvirčio pusėje prieniškiai sužaidė neblogą atkarpą ir deficitą vėl sumažino iki trijų – 52:55. Vėliau komandos puolime strigo, viena kitai pasiuntė po tritaškį ir prieš paskutines dešimt minučių svečių pranašumas siekė tuos pačius tris taškus – 58:55.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)