Tomo Delininkaičio ir Jerai Granto vedama uostamiesčio ekipa jau rungtynių pradžioje susikūrė persvarą, kurios nebepaleido - 97:88 (24:17, 32:30, 24:21, 17:20).

Nors rungtynes abu klubai pradėjo apylygiai, jau greitai Kazio Maksvyčio auklėtiniai ėmė dominuoti abejose aikštės pusėse. Nors metimai nekrito, tačiau uostamiesčio ekipa pirmajį ketvirtį užbaigė atkarpa 14:9 ir iš anksto primetė varžovams savo žaidimo stilių.

Antrąjį ketvirtį „Neptūnas“ pradėjo spurtu 14:4 ir susikrovė net 17 taškų persvarą. Net 10 taškų šios atkarpos metu pelnė T. Delininkaitis, varpęs „Petrol Olimpijos“ gynybą prasiveržimais ir pridėjęs tolimą metimą. Vis dėlto, prastai kėlinį užbaigę klaipėdiečiai prasidedant ilgajai pertraukai turėjo jau tik 9 taškų pranašumą.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas“ vėl spurtavo ir susikrovė rekordinę 18 taškų persvarą. Deja, K. Maksvyčio auklėtiniai dar kartą atsipalaidavo ir vienu metu leido šeimininkams deficitą sumažinti iki 8 taškų. Pylos iš trenerių štabo gavę klaipėdiečiai sugebėjo susikaupti ir prieš paskutiniojo ketvirčio pradžią vėl pirmavo dviženkliu skirtumu.

Paskutinysis kėlinys vyko nervingai – „Petrol Olimpija“ ne kartą atsilikimą buvo sumažinę iki vienženklio skirtumo, tačiau gera gynyba ir keli sėkmingi Gyčio Masiulio bei J. Granto epizodai leido neiššvaistyti persvaros ir triumfuoti Slovėnijoje.

FIBA Čempionų lygoje "Neptūnas" sužaidus 5 rungtynes yra iškovoję 3 pergales ir D grupėje užima antrąją vietą.

Liublianos „Petrol Olimpija“: Miha Lapornikas 22, Blazas Mesičekas 16, Mirza Begičius 14.

Klaipėdos „Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 20, Jerai Grantas (9 atk. kam.) ir Gytis Masiulis – po 16, Laimonas Kisielius ir Osvaldas Olisevičius (6 atk. kam.) – po 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)