Šįkart spindinčias NBA žvaigždes Ž. Kuodis regėjo ne Hjūstone, bet Naujajame Orleane.

„Kelionė buvo sėkminga, tačiau neišvengėme nuotykių. Skridome iš Vilniaus į Frankfurtą, o iš Frankfurto į Vašingtoną ir iš jo turėjome išskristi į Naująjį Orleaną, tačiau kilo pūga, visi skrydžiai buvo atidėti, o tarp jų ir mūsiškis. Jį atidėjo net 3 dienoms, todėl pasitarę su mus lydinčiu asmeniu Mindaugu Gobiku, nusprendėme išsinuomoti automobilį ir patys pasikeisdami nuvairuoti į Naująjį Orleaną“, - pirmos dienos įspūdžiais JAV dalinosi SKM treneris.

Nepaisydami vietinių nuogąstavimų, lietuviai jokiu būdu neketino praleisti svajonei prilygstančio renginio.

„Visi vietiniai sakė, kad tai beprotybė (visgi važiuoti reikėjo 1100 mylių), tačiau mes tai padarėme ir po 17 valandų vairavimo jau buvome Orleane. Iš pradžių niekas netikėjo, kad mes ryžomės tokiai kelionei, bet mums tai buvo nuotykis, pamatėme JAV iš dar arčiau“.

Krepšinio entuziastai, atvykę į išsvajotąjį Orleaną, buvo labai pavargę. Pasak Ž. Kuodžio, apžiūrėję kambarius visi ėjo ilsėtis, nes kelionė į NBA „Visų žvaigždžių‟ dieną truko labai ilgai - apie 12 valandų skrydžio ir 17 valandų vairavimo.

„Šiemet, kaip ir pernai, labiausiai įsiminė „viskas‟, tai tiesiog svajonių kelionė bet kam. Visą laiką gyvenome aukščiausiame lygyje kartu su žvaigždėmis, galėjome juos matyti, kalbinti, matėme visiškai visus renginius iš labai arti. Miestas labai gražus ir tą savaitgalį buvo labai triukšmingas bei pilnas visko“.

Toliau, pasakodamas apie Naująjį Orleaną, Ž. Kuodis patikino, kad šis miestas skiriasi nuo praėjusių metų NBA „Visų žvaigždžių“ dienos renginio vietos – Hjūstono.

„Hjūstonas labai didelis, tvarkingas miestas su nauja architektūra, o Naujasis Orleanas yra mažesnis, tai kurortinis miestas, apsuptas vandens, visiškai pritaikytas poilsiautojams, su senesne architektūra. Jis pasirodė ne toks tvarkingas, tačiau labai jaukus“.

Įdomiausias ir tikriausiai labiausiai laukiamas klausimas – su kokiomis krepšinio žvaigždėmis lietuviui teko bendrauti?

Ž. Kuodis patikina, kad šįkart su Jonu Valančiūnu nebendravo, nors tai buvo jo planuose. J. Valančiūnas, sužaidęs rungtynes, išvyko į Meksiką vienai dienai pailsėti.

„Buvome susitikę su Toronto „Raptors“ klubo atstovais, kurie mums papasakojo visas smulkmenas. Be to,susitarėme, kad vyksiu į Torontą. Gavau kvietimą atvykti ir stebėti, kaip dirba „Raptors‟ ekipos vyriausiasis treneris DwaneCasey. Sužinoję, kad dirbu treneriu, organizatoriai man pasiūlė pamatyti NBA trenerio darbą iš arti. Turėsiu galimybę išvysti, kokios sistemos yra naudojamos jų krepšinyje, kaip vyksta treniruotės. Būtinai tuo pasinaudosiu“.

Ž. Kuodis atskleidė paslaptį - jis ne tik iš labai arti matė visus šventės dalyvius, bet ir turėjo progą artimiau susipažinti su Kyrie Irvingu, LeBronu Jamesu, Jamesu Hardenu ir netgi pabuvoti viename uždarame vakarėlyje, į kurį susirinko visa krepšinio grietinėlė.

Grįžtant į prisiminimus iš pačios NBA „Visų žvaigždžių“ dienos, SKM treneris pasakojo, kas jį apėmęs geras jausmas.

„Šventėje dalyvavo daugybė žmonių, tiek žiūrovų, tiek dalyvių. Jausmas ten nuvykti kaip ir pernai, taip ir šiemet buvo pats geriausias. Kai kažko sieki ir pasieki visada būna gerai, o tokia kelionė yra tiesiog fantastika. Pergalės „Sprite talentų kovose“ siekiau labai daug treniruodamasis, apgalvodamas kiekvieną smulkmeną, pasiruošimas vyko ir fizinis ir psichologinis“.

Apibendrindamas savo įspūdžius JAV, lietuvis sakė:

„Tai vertinu kaip puikią patirtį, nes pamačiau viską iš labai arti, susipažinau su daugybe žmonių - visa tai labai padės ateityje, įgyvendinant planus, susijusius su Lietuvos krepšiniu“.

Ne paslaptis, kad kovo 2 d. įvyks :Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių diena“, kurioje Ž. Kuodis varžysis su patyrusiais LKL krepšininkais: Tomu Dimša (Kauno „Žalgiris“), Travisu Leslie („Šiauliai“), Modestu Kumpiu („Šiauliai“), Averonu Matthews (Utenos „Juventus“) bei kartą šį titulą jau laimėjusiu Kauno r. „LSU-Atleto“ atstovu Šarūnu Beniušiu.

„Grįžau iš JAV, vieną dieną pailsėjau ir pradedu 100 procentų ruoštis LKL renginiui. Kiek baisu, bet žinau, kad būsiu pasiruošęs, nepaisant to, jog sporte reikia nemažai sėkmės. Nežinau, ko tikėtis, tačiau iš savo pusės tikrai padarysiu viską. Esu sugalvojęs kelis naujus dėjimus ir tinkamai pasiruošus tikiu, kad viskas gali būti neblogai. Varžovai šiemet visi labai stiprūs, atletiški, bet nuo to tik įdomiau“, - sakė Ž. Kuodis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)