Amerikietis per pastarąsias kelias dienas aktyviai reiškėsi socialiniuose tinkluose. „Instagram“ platformoje jis teigė, jog pasiilgo laikų, kai žaidė Italijoje – Trento „Dolomiti Energia“ klube.

Ten aukštaūgį labiausiai žavėjo gerbėjų palaikymas. Taip pat D. Suttonas pasidalino Hiustono „Rockets“ gynėjo Erico Gordono citata: „Net kai rungtyniaujame gerai, nesimėgauju žaidimu. Manau, kad ne visus krepšininkus išnaudojame tinkamai.“

Po sekmadienio rungtynių D. Suttonas pripažino, kad turi psichologinių problemų, tačiau nesugebėjo pasakyti, kas jį kankina.

„Psichologiškai nebuvau tinkamai nusiteikęs per pastarąsias rungtynes. Nežinau, kas man nutiko, tiesiog nebuvau nusiteikęs arba buvau be entuziazmo.

Sekmadienį tai susigrąžinau, bet dabar man reikia stengtis toliau mėgautis krepšiniu, nes paskutiniu metu tuo nesimėgavau. Tikiuosi, kad tai baigėsi.

Priežasčių tikrai nežinau. Galbūt tai atmosfera? Kaune buvo tos rungtynės, kai aš pagaliau žaidžiau krepšinį. Buvo pilna arena, puikios rungtynės. Noriu ir toliau taip mėgautis krepšiniu“, – atviravo 32-ejų amerikietis.

Tokie „Ryto“ atleto pareiškimai ir itin prastas pasirodymas „Betsafe–LKL“ mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ kėlė įtarimą, kad legionieriaus dienos sostinėje suskaičiuotos.

Ekipos strategas Dainius Adomaitis prieš sekmadienio susitikimą su „Žalgiriu“ leido suprasti, kad amerikiečio likimą gali nuspręsti būtent rungtynės Kaune.

Paklaustas apie santykius su strategu, aukštaūgis patikino, kad puikiai sutaria su D. Adomaičiu.

„Manau, kad mūsų santykiai geri. Kaip ir kiekvienoje komandoje, turime ir gerų, ir blogų akimirkų. Kai mataisi ir dirbi su žmogumi kiekvieną dieną, pykčių pasitaiko.

Tikrai esu čia laimingas. Tiesiog nežaidžiu aistringai. Nesu pakankamai atsidavęs. Tikiuosi, kad šios rungtynės taps nauja pradžia mėgautis krepšiniu. Noriu žaisti su ta pačia emocija, ta pačia energija.
Dominique‘as Suttonas

Net tarp brolių būna nesutarimų. Kartais diskutuojame apie kai kurias situacijas, tačiau mūsų santykiai su treneriu tikrai yra geri. Jis mane pastato į pozicijas, o mano darbas yra jas išnaudoti.

Savo vaidmeniu klube esu patenkintas, didžiąja dalimi. Būna pakilimų ir nuopuolių, bet tai priklauso nuo situacijos. Tai yra krepšinis, kiekvieno pareiga atlikti savo darbą ir iš visų jėgų stengtis būti naudingu komandai“, – pasakojo krepšininkas.

Paklaustas apie tai, ar yra patenkintas žaisdamas Vilniuje, D. Suttonas suskubo patikinti, jog dėl to bėdų neturi.

„Tikrai esu čia laimingas. Tiesiog nežaidžiu aistringai. Nesu pakankamai atsidavęs. Tikiuosi, kad šios rungtynės taps nauja pradžia mėgautis krepšiniu. Noriu žaisti su ta pačia emocija, ta pačia energija. Lietuvoje ir Vilniuje tikrai esu patenkintas, čia aš nematau jokių problemų“, – aiškino legionierius.

D. Suttonas aikštėje neatrodė paveiktas tokių kalbų apie jo ateitį ar nesutarimų su trenerių štabu.

Nors aukštaūgis pradėjo susitikimą klaida, tačiau jau netrukus pataikė du tolimus metimus, atliko rezultatyvų perdavimą Rokui Stipčevičiui, o dar po kelių minučių įspūdingai sugrūdo kamuolį per Lauryną Birutį.

Po pirmojo ketvirčio amerikietis buvo atsakingas už 11 iš 14 „Ryto“ ekipos taškų.

Antrajame kėlinyje aukštaūgis pridėjo dar keturis taškus ir efektingą bloką, priversdamas epizodu susižavėti net ir vietinius gerbėjus.

Prieš ilgąją pertrauką D. Suttonas buvo surinkęs 12 taškų ir, kartu su D.J. Seeley, leido svečiams deficitą sumažinti tik iki 3 taškų.

Po ilgosios pertraukos amerikietis toliau demonstravo puikią formą – trečiajame ketvirtyje pelnė dar 10 taškų ir vertė Šarūną Jasikevičių skėsčioti rankomis. Nepaisant D. Suttono pastangų, svečiai nesugebėjo atlaikyti galingo „Betsafe–LKL“ čempionų puolimo.

D. Adomaičio auklėtiniai likus žaisti dešimčiai minučių jau atsiliko net 17 taškų. Šio deficito vilniečiai panaikinti jau nebesugebėjo.

„Manau, kad pirmąsias 20 minučių mes atrodėme puikiai. Deja, antroje mačo pusėje mes nebesirungėme su ta pačia energija.

Nepaisant visko, manau, kad mes kovėmės. Turime skaudžių praradimų dėl traumų, bet viskas gerai“, – mintimis apie susitikimo eigą dalijosi D. Suttonas.

Paklaustas apie atmosferą rūbinėje ir jo komandos draugų reakciją į krepšininko veiklą socialiniuose tinkluose, amerikietis šyptelėjo.

„Mano „Instagram“ paskyra… Žmonės per daug sureikšmina, ką aš ten rašau. Čia tiesiog mano būdas. Rūbinėje atmosfera yra gera, visi puikiai sutariame, čia bėdų tikrai nėra.

Dabar svarbiausia suprasti, kodėl kyla problemų, nes mes nežaidžiame stabiliai. Laimime trejas rungtynes iš eilės, o po to dvejas pralaimime.

Turime atrasti balansą. Kai tai padarysime, viskas turėtų susitvarkyti“, – aiškino aukštaūgis.

Nors D. Suttonas pasirodė solidžiai, tačiau jam teko nemažai laiko aikštėje praleisti žaidžiant vidurio puolėjo pozicijoje. Paklaustas apie tokią situaciją ir naujo krepšininko poreikį, jis sutiko, kad klubas jaučia žaidėjų trūkumą.

„Mano nuomone, turėtų būti dar vienas naujokas. Kita vertus, jei ne, negalime nustoti kovoti, turime rasti kelią į geresnį žaidimą. Ne krepšininkų darbas yra sakyti, ko mums trūksta – gynėjo ar aukštaūgio. Mes žaidžiame krepšinį, turime tai daryti gerai ir žaisti kietai“, – teigė D. Suttonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)