„Sužaidėme gana neblogas rungtynes, nors ir „Lietkabelis“ žaidė gerai, neleido mums nutolti. Bet kontroliavome rungtynes nuo pat antro kėlinio, kai gerai apsigynėme – mums, treneriams, patinka laimėti tokiu scenarijumi“, – po mačo atsiliepė K. Maksvytis.

Vienu persilaužimo iniciatorių jis vadino E. Ulanovą, nors puolėjui mačas buvo dviprasmiškas.

31-erių kaunietis pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 7 kartus.

„Kiek žiūrėjau protokolą, jis buvo arti keturgubo dublio. Ką gi, kapitonas ėmėsi iniciatyvos, kamuolys dažnai būdavo jo rankose“, – šypsojosi treneris.

Anot jo, vos 2 min. težaidęs Isaiah Tayloras, nors jau ir išsigydė šlaunies raumens traumą, dar nėra įgavęs tinkamos fizinės formos. Be to, išvakarėse amerikietis treniruotės metu dar ir pasitempė čiurną, tad sekmadienį jo žaidimo laikas priklausys nuo savijautos.

Finale „Žalgiris“ susikaus su Jonavos „Cbet“, kuris 92:86 nustebino šalies čempioną Vilniaus „Rytą“.

„Įdomu, kuriam potencialiam varžovui mūsų skautai ruošėsi daugiau. Vadinkime, kai tai buvo netikėtumas, vis tiek poros favoritu laikytas „Rytas“. Pamatėme, kas gali atsitikti, jei blogai žaisime.

Šiaip ar taip laukia nauja istorija. Finalas bus visai kitokios rungtynės nei šiandien. Jei „Lietkabelis“ yra komanda su aiškiu planu ir taisyklėmis gynyboje, jonaviškiai žaidžia nestandartinį krepšinį, gudriai nukerta derinius – reikia į tai reaguoti realiu laiku. Panaši bus tik rungtynių įtampa, o šiaip laukia visai kitokia kova“, – komentavo K. Maksvytis.

45-erių specialistas teigė geidžiantis laimėti pirmą trofėjų su „Žalgiriu“, o netrukus po šių žodžių sulaukė klausimo, ar sutiktų mainyti savo vestuvių žiedą į apdovanojimą.

„Šeima vis tiek svarbiausia, o žiedus bandysime iškovoti, ne išmainyti“, – nepasimetė treneris.

Primename, kad rungtynės dėl trečios vietos sekmadienį Šiauliuose prasidės 15.45 val., finalas laukia 19.15 val., o tarp šių mačų dar įsiterps snaiperio konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją