Lietuvos čempionai Šiauliuose vertėsi ne tik be traumuotų Joffrey Lauvergne'o, Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko, bet ir be susirgusio Nielso Giffey. Antrajame kėlinyje Kauno ekipa liko ir be E. Mudiay, kuris bandydamas atlikti dėjimą nesėkmingai nusileido ant parketo ir skausmingai susižeidė kelį.

„Neturime pakankamai žaidėjų netgi treniruotėms. Bet kokiu atveju, rytoj bus laisva diena. Tiesa, tikrai norėčiau rytoj surengti pirmąją normalią treniruotę, pažaisti „penki prieš penkis“, įdiegti į žaidimą naujų dalykų iš savo žaidimo filosofijos, bet po įtemptos savaitės reikia suteikti žaidėjams ir poilsio“, – sakė J. Zdovcas, kuris šią savaitę „Žalgiryje“ debiutavo Eurolygoje patirdamas pralaimėjimus prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Nors „Žalgirio“ klubo vadovas Mindaugas Kvedaras užsiminė, kad E. Mudiay patirta trauma ko gero nėra rimta ir jis galimai bus pasiruošęs žaisti kitą savaitę, J. Zdovcas spaudos konferencijoje apie auklėtinio sveikatos būklę nespekuliavo. Viskas paaiškės atlikus išsamius tyrimus.

„Kol kas daugiau informacijos apie Emmanuelio traumą neturiu. Turime palaukti pirmadienio, tuomet bus atlikti išsamūs traumuotų žaidėjų tyrimai“, – sakė slovėnas, sekmadienį galėjęs pasidžiaugti tuo, kad po sunkios Eurolygos savaitės jo auklėtiniai „Betsafe-LKL“ rungtynėse mobilizavosi ir parodė tinkamą nusiteikimą.

„Po sunkios Eurolygos savaitės mums nebuvo lengva, bet parodėme charakterį. Džiaugiuosi savo pirma pergale „Žalgiryje“. Žaidėjų nusiteikimas šiandien buvo puikus. Šią savaitę sužaidėme tris mačus, neturėjome treniruočių, daug naujos informacijos ir daug sutiktų puikių žmonių. „Žalgiris“ – puiki organizacija, bet... Turime daug problemų, traumų, sudėtingą tvarkaraštį... Dabar laimėjome, todėl vienai dienai galiu atsipalaiduoti ir trumpam sugrįžti į normalų gyvenimą“, – kalbėjo Kauno komandos strategas.

Ketvirtadienį kauniečiai Eurolygos rungtynėse namuose susitiks su Miuncheno „Bayern“ klubu.

„Jaučiame spaudimą dėl pralaimėjimų Eurolygoje, laukiame pirmosios savo pergalės. Tikiuosi, kad ją iškovoti pavyks namuose. Man tai bus pirmosios namų rungtynės treniruojant „Žalgirį“. Turime problemų, tačiau, teisėjui išmetus kamuolį į orą, visas savo problemas turime pamiršti“, – sakė J. Zdovcas.

Po rungtynių slovėnas kelias minutes šnekučiavosi su Šiaulių komandos strategu Antanu Sireika. Šis atskleidė, jog „Žalgirio“ treneriui rekomendavo labiau remtis jaunaisiais ekipos talentais.

Kalbėdamas apie rungtynes A. Sireika apgailestavo dėl auklėtinių perdegimo: „Pirmą kartą per dvejus metus mūsų arenoje susirinko tiek žiūrovų, galbūt žaidėjai atpratę nuo tokių emocijų.

Komanda sudegė emociškai, psichologiškai. Daugiau neturiu ką kaltinti. Vyrai perdegė.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)