Visa Europa – veikiausiai jau ir visas pasaulis – žino, jog Slovėnijos jėga slypi perimetro grandyje.

Vis dėlto ketvirtadienį paskutinėse B grupės rungtynėse slovėnai lenkus vienodai skaudžiai žeidė ir priekinėje linijoje.

Būsimi lietuvių varžovai tik rungtynių pradžioje pajėgė suturėti Aleksandro Sekuličiaus auklėtinius, o vėliau kapituliavo 77:112.

Kovą dėl atšokusių kamuolių Lenkijos komanda pralaimėjo net 27:44. Vien puolime slovėnai sugriebė 14 kamuolių (lenkai – 5).

Būtent šią aplinkybę akcentavo M. Tayloras, po mačo Delfi paklaustas, kaip Slovėnijos išprausta ekipa turėtų reaguoti pusfinalyje su Lietuva.

„Turime padaryti išvadas, pirmiausia, tinkamai atsakyti varžovams fiziškai po savuoju krepšiu. Už tai atsakingi ne tik aukštaūgiai, bet ir jiems padėti turintys perimetro žaidėjai. Visi turi aktyviau kovoti dėl atšokusių kamuolių.

Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis – lietuviai turi nuostabią priekinę liniją, galinčią pasiūlyti aukštą kontakto lygį. Mums tai bus didžiausias iššūkis. Keliausime padirbėti su treneriais, paruošime gerą žaidimo planą ir prašysime komandos jį realizuoti“, – sakė 48-erių specialistas.

Šeštadienio akistatą su turnyro šeimininkais jis komentavo dar prieš paskutiniąsias šių rungtynes su Pietų Korėja.

Bet M. Taylorui pakako ir to, ką pamatė gerokai blankesniame lietuvių susitikime su Venesuela.

„Lietuviai ir tose rungtynėse iš esmės visą laiką valdė situaciją. Manau, jei jie būtų geriau išnaudoję susikurtas progas, mačas galėjo būti gerokai lengvesnis“, – pusfinalio oponentų sportine forma neabejojo treneris.

Vis dėlto ketvirtadienį jis daugiau kalbėjo apie Slovėnijos komandą, kuriai komplimentų negali būti per daug.

Luka Dončičius ir kompanija kol kas savo priešininkams Kaune per 40 minučių vidutiniškai pasiūlo po 115 taškų.

„Slovėnija – tikrai šis tas daugiau nei L. Dončičius. Klemenas Prepeličius ir keli kiti žaidėjai šiandien puikiai pataikė. Kaip sakiau vaikinams rūbinėje, patyrėme skaudžią nesėkmę, nežaidėme savo geriausio krepšinio. Bet turime nenuleisti nosių, nes vis dar galime pakovoti dėl olimpinio kelialapio. Atsigausime ir būsime pasiruošę pusfinaliui, kad ir su kuo tektų žaisti.

Taip, L. Dončičius pataikė puikių metimų net ir stropiai dengiamas, bet esmė buvo kitur – kitose aikštės vietose mes leidome pelnyti lengvų taškų, iš kurių susidėjo mūsų deficitas. Slovėnai buvo nepaprastai energingi, jų aktyvi gynyba, spaudimas buvo puikūs, greitis pereinant į ataką – nuostabus. Kontratakuodami jie ir susikrovė didelį pranašumą.

Slovėnai ilgai žaidžia kartu ir turi gerą sistemą. Daug jų puolimo ypatybių likusios dar nuo praėjusio Europos čempionato. Man būtų lengviausia dėl visko „kaltinti“ L. Dončičiaus talentą, bet jis – dar ne viskas. Nors Luka tikrai nuima spaudimo nuo kitų žaidėjų pečių, suteikia jiems pasitikėjimo, sukuria daug įvairių pranašumo situacijų puolime“, – komentavo M. Tayloras.

Kai žaidžia L. Dončičius, ramus jaučiasi ir A. Sekuličius. 43-ejų slovėnas pusiau juokais, pusiau rimtai sakė galintis prisijungti prie komandos sirgalių tribūnose, kol jų numylėtiniai rungtyniauja šitaip.

„Kai sėdžiu ant suolo ir matau, kaip vyrai kovoja aikštėje, net būdamas treneriu galiu tik mėgautis tokiu vaizdu. Mano darbas tampa gerokai paprastesnis. Turime fantastišką žaidėjų grupę, kurioje nėra jokio savanaudiškumo. Manau, į ateitį galime žiūrėti optimistiškai.

Nuo pat pirmos pasirengimo dienos žaidėjai yra pasiryžę aukoti viską – nors į stovyklą kai kurie susirinko po ilgo ir varginančio sezono. Žinoma, Lukos pavyzdys čia taip pat turi įtakos. Jis visiems rodo, kaip reikia žaisti už savo šalį. Ir taip pat įtraukia visus į komandos žaidimą, kas leidžia mums taip gerai atrodyti puolime“, – 15,5 taško ir 9,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes renkančiu lyderiu žavėjosi A. Sekuličius.

„Atmosfera komandoje labai gera, mes vieni kitais pasitikime. Manau, patys galite tai matyti aikštėje. Norime, kad šalis mumis didžiuotųsi“, – pridūrė gynėjas Jaka Blažičius.

Slovėnai šeštadienį pusfinalyje kėsinsis namo išsiųsti Venesuelą. Turnyras Kaune finišuos finalu sekmadienį.

Primename, kad analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)