Katalonai namuose 86:62 sutriuškino „Žalgirį“, leisdami Š. Jasikevičiui kalbėti apie „puikų mačą“.

„Šauniai pasirodėme prieš išties gerą krepšinį žaidžiančią komandą, kuri geba lengvai pelnyti daug taškų. Mūsų nusiteikimas buvo teisingas, gynyba trečiame kėlinyje – tiesiog įspūdinga. Sugebėjome anksti panaikinti intrigą“, – komentavo „Barcelona“ vairininkas.

Š. Jasikevičiaus nuomone, „Žalgiriui“ atsiliepė pagrindinio atakų organizatoriaus Thomaso Walkupo problemos – maistu išvakarėse apsinuodijęs amerikietis žaidė mažiau nei 20 min. ir surinko tik 1 naudingumo balą.

Be to, Kaune buvo paliktas koronavirusu užsikrėtęs jo dubleris Lukas Lekavičius.

„Tai buvo viena svarbiausių aplinkybių. Be Walkupo „Žalgiris“ yra visai kitoks. Thomasas suteikia komandai pasitikėjimo, atletiškumo ir patirties, tačiau reikia įvertinti ir mano krepšininkus, kurie sužaidė puikiai“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Barcelona“ ekipai taip pat trūko vieno įžaidėjo – buvęs žalgirietis Leo Westermannas praleido dvikovą dėl Karaliaus taurės turnyre gautos traumos.

Ji nesutrukdė katalonams triumfuoti praėjusį savaitgalį Madride pasibaigusiose varžybose, atnešusiose pirmą sezono trofėjų klubui.

Kaip ir Eurolygoje, taip ir Karaliaus taurės turnyre tribūnos buvo tuščios, bet ištikimiausi „Barcelona“ gerbėjai surengė komandai sutikimą prieš rungtynes su „Žalgiriu“.

„Fanai mums labai svarbūs, jų tikrai trūksta. Buvo šiek tiek nostalgiška pasimatyti su jais prie arenos“, – padėkojo Š. Jasikevičius.

"Barcelona" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Dėl sveikatos problemų abiejose stovyklose, ketvirtadienį ilgiau nei buvo galima tikėtis aikštėje vyko tiesioginė dviejų jaunosios kartos įžaidėjų – Leandro Bolmaro ir Roko Jokubaičio – akistata.

Kaip ir visas rungtynes, ją akivaizdžiai laimėjo 20-metis argentinietis, pelnęs 8 taškus, atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 17 naudingumo balų.

Jo bendraamžis iš Lietuvos atsakė 6 taškais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 3 perimtais kamuoliais, tačiau pats taip pat suklydo 3 kartus ir užsitarnavo tik 5 naudingumo balus.

„Tai buvo dviejų geriausių jaunųjų gynėjų Europoje mikrodvikova. Tarsi žvilgsnis į ateitį. Abu juos be galo myliu“, – sakė Š. Jasikevičius, pats kadaise pagarsėjęs kaip vienas geriausių įžaidėjų Senajame žemyne.

Primename, kad pirmą tarpusavio dvikovą Kaune praėjusį gruodį Eurolygos lyderiai laimėjo 73:62.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos rungtynės: antradienį lietuviai namuose žais dėl COVID-19 protrūkio Belgrado „Crvena Zvezda“ klube nukeltą mačą, o ketvirtadienį Madride stos prieš vietos vietos „Real“.

„Barcelona“ kitą savaitę savo aikštėje žais su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)