Nors jau kuris laikas kalbama apie tai, kad nuo kito sezono prie Vilniaus komandos vairo stos Dainius Adomaitis, kalbėdamas su žiniasklaida D. Gudelis vengė paminėti Lietuvos rinktinės trenerio pavardę ir tvirtino, kad „naujasis strategas bus paskelbtas netrukus“.
Aš manau, kad mes su Rimu liksime gerais pažįstamais ir ateityje.
Darius Gudelis

Visgi netrukus pats D. Gudelis viešai ėmė atsiprašinėti sezono uždarymo metu „Lietuvos ryto“ arenoje nebuvusio Rimo Kurtinaičio.

Anot klubo direktoriaus, atkrintamųjų varžybų metu išplatinta informacija apie trenerio keitimą buvo neetiška, o pačiam R. Kurtinaičiui toje situacijoje buvo labai nelengva, bet jis išliko profesionalus.

D. Gudelis tvirtino žinantis, kurie žmonės paskleidė vidinę klubo informaciją ir teigė, kad ateityje tai nepasikartos.

O apskritai, grįžtant prie trenerio situacijos, aš noriu atsiprašyti Rimo. Aš suprantu jį kaip žmogų, tikrai buvo labai sudėtingas metas – atkrintamųjų metu paskleisti tokią informaciją. Aš džiaugiuosi, kad jis išlaikė šį išbandymą.
Darius Gudelis

Anot „Ryto“ generalinio direktoriaus, per šį sezoną klubo skolos nuo „4,1 mln. sumažėjo iki 533 tūkst. eurų, su visais dalininkais atsiskaityta“.

„Buvo minčių grįžti prie pirmojo senojo „Statybos“ pavadinimo, buvo minčių komanda pavadinti „Geležinis vilkas“, buvo tiesiog pageidavimų komandos pavadinimą daryti „Vilnius“, bet visoje Europoje sostinės klubas yra tapatinamas su sostinės vardu ir visur vadinamas „Rytu“.

Visur ir fanų skanduotėse skamba šis pavadinimas. Tikiuosi, jis atneš mums pergales“, – naujausius klubo pokyčius komentavo D. Gudelis.

– Kokios permainos prieš naują sezoną laukia „Ryto“ klubo?

– Daug permainų laukia. Natūralu, kad profesionaliame krepšinyje tos permainos yra neišvengiamos. Džiaugiuosi, kad šiemet sustiprėjome kaip komanda, kad sugebėjome užsitikrinti ilgalaikę strategiją. Turiu žinią, kad klubo skolos nuo 4,1 mln. sumažėjo iki 553 tūkst., žinia ta, kad klubas pilnai atsiskaitė su buvusiais dalininkais, nebeturime jokių įsipareigojimų. Verčiame baltą lapą, nuo kurio eisime į priekį.
Nėra paslaptis ir tai, kad sezono metu kiekvienas klubas jau galvoja apie kitus metus – buvo svarstomos trys kandidatūros į naujo trenerio poziciją.
Darius Gudelis

Lyginant su praėjusių metų pokyčiais komandos sudėtyje, jų tikrai bus mažiau. Jeigu pradėdami praėjusį sezoną, turėjome iššūkį pagal LKL reikalavimą suburti lietuvius, turėjome po tam tikro skandalo (buvusio savininko Gedvydo Vainausko rasistinis išpuolis, – red. past.) papildomai įtikinėti, kodėl legionieriai arba jų agentai turi patikėti žaidėjus Vilniaus klubui, šiandieną tų problemų nebėra. Procesas vyksta, tikiuosi jis padės gerą pagrindą kitam sezonui.

– „Žalgiris“ jau pradėjo komandos komplektaciją, paskelbė apie keletą naujų sutarčių. Kokia jūsų situacija?

– Pirmas darbas, kurį turėsime padaryti, tai yra vyriausiojo trenerio paskelbimas. Dabar yra derinamos paskutinės detalės. Ne paslaptis, kad kontraktas su R. Kurtinaičiu baigėsi. Nėra paslaptis ir tai, kad sezono metu kiekvienas klubas jau galvoja apie kitus metus – buvo svarstomos trys kandidatūros į naujo trenerio poziciją. Dabar yra derinamos paskutinės detalės, kai tik jos bus patvirtintos, mes tai paskelbsime.

– Kalbate apie rinktinės trenerį?

– Kai tik parašai bus sudėti, bus viešai paskelbta.

– Kodėl sezono uždarymo renginyje nedalyvavo R. Kurtinaitis?

– Rimas vakar turėjo ilgą vakarą, intensyviai bendravo sezono uždarymo metu ir šiandien pats paskambino, paprašė galimybės nedalyvauti. Suprantame, objektyvios priežastys. Komanda jį supranta (šypsosi).

– Kodėl sutartis su juo nebuvo pratęsta?

– Kol kas negalime apie tai sakyti, kai bus pristatytas naujas treneris, bus pristatyti pokyčiai.O apskritai, grįžtant prie trenerio situacijos, aš noriu atsiprašyti Rimo. Aš suprantu jį kaip žmogų, tikrai buvo labai sudėtingas metas – atkrintamųjų metu paskleisti tokią informaciją. Aš džiaugiuosi, kad jis išlaikė šį išbandymą.

Natūralu, kad profesionaliame sporte yra nelengva atlaikyti tuos iššūkius. Bet tikri profesionalai yra tie, kurie juos atlaiko. Aišku, tai yra neleistinas įvykis, ir tie žmonės, kurie tai padarė – aš juos gerai žinau, o jie žino apie tai.... Klubas deda ir dės pastangas, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų.

– Kas iš pastarojo sezono žaidėjų liks komandoje, o kas su ja atsisveikins?

– Komandos stuburas iš esmės yra lietuviškas. Apie komplektaciją geriausiai kalba atsakingas sporto direktorius Linas Kleiza. Sulaukime naujo trenerio paskelbimo. Gerai žinote, kad nauja klubo vadovybė formuodama sudėtį remiasi treneriu. Taip buvo su R. Kurtinaičiu, kuris turėjo visas galimybes komplektuoti komandą. Taip bus ir buriant naują komandą.

– Per LKL uždarymo ceremoniją R. Kurtinaitis vadovams ironiškai padėkojo. Nesupykote?

– Ne. Aš manau, kad mes su Rimu liksime gerais pažįstamais ir ateityje. Labai įdomus žmogus, labai daug patirties. Daug padėjo, aš šį sezoną galėčiau pavadinti „kantrybės ir pokyčių“ sezonu. Išsiugdėme kantrybę ir judėsime į priekį.

– Kodėl klubą palieka jūsų pavaduotojas Martynas Purlys?

– Klubas taip nusprendė. Tai yra vidinis sprendimas, mes matome žmones, kurie auga. Matome Julių Sarapiną, kuris buvo komandos vadovas, kuris buvo arti komandos. Mes turime marketingo vadovę Loretą Stakauskaitę – šitas administracijos branduolys lieka. Manau, jie susidoros su jiems teksiančiomis naujomis atsakomybėmis ir iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)