Dėl pergalių turnyre rungsis „JL electrified youngsters“ su kapitonu Tomu Lekūnu, „KATOS GRUPĖ“ su kapitonu Tadu Rinkūnu, „VDU“ komanda su kapitonu Donatu Sabecku, „AROTENA OAKS“ su kapitonu Simu Jasaičiu ir broliais Lavrinovičiais, „Royal Decors“ su kapitonu Luku Ulecku, „SYNKARB – Sukurta Sportui“ su kapitonu Arvydu Šikšniumi, „Komandorai“ su kapitonu Vaidu Kariniausku.

Pastarajai komandai padės ir netikėtai prie komandos prisijungęs dainininkas Vaidas Baumila.

Šiame turnyre turėjo varžytis ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjų pagrindu sudaryta „Cosa Nostra“ komanda, kurios marškinėlius turėjo vilkėti Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Gytis Masiulis, Paulius Valinskas, Kasparas Vecvagaras, Rokas Gustys bei Jokūbas Gintvainis, tačiau pasikeitus krepšininkų planams, jų vietą užims „JL electrified youngsters“ ekipa.

Šioje komandoje žais Kėdainių „Nevėžio“ naujokas iš Vokietijos Arielas Hukporti bei trys jo bičiuliai, kartu žaidę Vokietijos jaunimo rinktinėse. Kartu su jais rungtyniaus lietuviai Tomas Lekūnas, Tomas Rimša, Justas Furmanavičius ir Olegas Kojenetsas.

Vienas turnyro organizatorių A. Šikšnius atskleidė, jog krepšininkai rodė didelį entuziazmą žaisti vasaros lygoje, tačiau ne visus dalyvius galiausiai išleido klubai. Dalyvių sąrašą vasaros eigoje gerokai koregavo naujai pasirašomi kontraktai.

„Buvo tikrai didelis entuziazmas, komandos susiorganizavo greitai. Tiesa, reikėjo sukti galvą, kai žaidėjai pradėjo iškritinėti iš komandų, pasirašinėti sutartis su klubais, o šie nelabai norėjo žaidėjus išleisti. Buvo sunkumų, reikėjo ieškoti, kas dar norėtų dalyvauti, bet dabar lyg ir viskas gerai“, – sakė A. Šikšnius, DELFI TV studijoje papasakojęs, kaip tokį turnyrą organizuoti buvo sugalvota.

„Amerikoje yra populiaru Vasaros lyga, kur jauni žaidėjai nori apsitrinti, pasirodyti save. Dar pernai rudenį su agentu Tadu Bulotu kalbėjome, kad žaidėjai Europoje neturi, kur pasirodyti. Kai LKL šiemet nutraukė sezoną, paskambinau Tadui ir pasakiau „darom“. Buvo sunku nutaikyti tinkamą laiką, bet galiausiai pirmadienį startuojame Kėdainiuose.

Kėdainiai – Lietuvos vidurys, savivaldybė palaimino, „Nevėžyje“ turime pažįstamų, draugų. Visi laukia, visi džiaugiasi. Žaisime septynias dienas iš eilės. Kėdainių arenoje vyksiantis renginys bus nemokamas, tiesiog reikės laikytis atstumo, sėdėti toliau vienas nuo kito. Tikimės, kad bus gražus renginys“, – kalbėjo A. Šikšnius, kuris šiame turnyre rungtyniaus ir pats.

A. Šikšnius į savo komandą pasikvietė vieną talentingiausių Lietuvos krepšininkų Augustą Marčiulionį, kuris džiaugiasi tokia galimybe pažaisti krepšinį dar iki sezono pradžios bei taip parodyti savo galimybes.

„Visi šiame turnyre buriasi žaisti su draugais, nes su jais pažaisti viename klube pavyksta retai. Aš tiesiog norėjau kažkur įsipaišyti, sužaisti šioje vasaros lygoje, nes krepšinio spėjau pasiilgti. Į komandą mane įkišo per pažįstamus“, – žvelgdamas į A. Šikšnių šypsojosi A. Marčiulionis.

18-mečiui gynėjui ateinantis sezonas bus itin svarbus – legendinio Šarūno Marčiulionio sūnus rungtyniaus Vilniaus „Ryto“ pagrindinėje komandoje, todėl vasaros lyga jam yra puikus šansas pasitikrinti jėgas vyrų krepšinyje.

„Užaugau Vilniuje, esu tikras vilnietis, todėl labai džiaugiuosi savo nauju kontraktu su „Rytu“. Sezonui ruošiuosi intensyviai, nuo pat karantino pradžios pradėjau fiziškai sportuoti, vėliau paėmiau į rankas ir kamuolį. Intensyviai ruošiausi ir šiam turnyrui, nes čia galėsiu parodyti save. Noriu patikrinti savo jėgas su vyrais“, – kalbėjo A. Marčiulionis.

Ištikimiausi krepšinio gerbėjai turnyro dvikovas galės tiesiogiai stebėti portale „Delfi.lt“ ir „Delfi TV“ televizijoje nuo liepos 27 iki rugpjūčio 5 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)