Keturios komandos kovoti dėl titulo Šiauliuose rinksis vasario 18–19 dienomis, o vienoje iš pusfinalio porų susikaus dukart tarpusavyje šį sezoną jau sužaidusios ekipos – Vilniaus „Rytas“ ir Jonavos „CBet“.

Dvi „Ryto“ ir „CBet“ akistatos „Betsafe-LKL“ susiklostė skirtingai: pirmojoje pergalę sostinėje 78:71 iškovojo Virginijaus Šeškaus auklėtiniai, o antrame susitikime 75:62 revanšą pasiekė vilniečiai.

Beje, antroji akistata vyko vos prieš kelias dienas, tad ekipos galėjo patestuoti vieni kitus prieš būsimą susitikimą Citadele KMT pusfinalyje.

„Ryto“ komandos aukštaūgis Evaldas Kairys LKL.lt svetainei teigė, kad šis mačas pravertė jo ekipai.

„Manau, kad tai į naudą. Pirmąsias rungtynes pralaimėjome, antrąsias – laimėjome, tai pridės pasitikėjimo. Norint įveikti šiuos oponentus svarbiausia nusiteikimas ir gera gynyba. Jei pagalvosime, kad laimėsime lengvai, nieko nebus. Tiksliau, bus kaip Vilniuje – ten buvo labai blogai.

Tuo etapu pralaimėjome ir Kėdainiams. Šie du mačai buvo sukrėtimas mums. Dabar į kiekvienas rungtynes einame kaip į finalą, nes nebegalime švaistyti taškų“, – kalbėjo jis.

Tuo metu „CBet“ ekipos vienas lyderių Dovis Bičkauskis į situaciją žvelgė iš dviejų perspektyvų.

„Iš vienos pusės gerai, bet iš kitos – nelabai, kad vėl netrukus susitiksime, nes varžovas gali žinoti, kaip reaguoti, keisti taktiką. Kitą vertus, iki Citadele KMT pusfinalio dar daugiau nei savaitė, daug laiko, turėsime dienų ištaisyti klaidas ir įvesti korekcijas“, – pripažino jis.

Abu krepšininkai pripažino, kad varžovai nėra pernelyg pakeitę savo veido nuo sezono pradžios. D.Bičkauskis kaip didžiausią „Ryto“ ginklą išskyrė dominuojantį Marcusą Fosterį ir atsakingų rungtynių patirtį, tuo tarpu E.Kairys akcentavo „CBet“ nenuspėjamumą.

„Jie žaidžia laisvą krepšinį, iššauti gali kiekvienas. „CBet“ – visur pavojinga komanda“, – sakė E.Kairys.

Nenuspėjamumą „CBet“ pademonstravo ir neseniai, kuomet Kaune sugebėjo palaužti „Žalgirio“ vyrus. Tai tapo dideliu emocijų pliūpsniu Jonavos vyrams bei treneriui Virginijui Šeškui, kuriam tai – pirmoji pergalė Kaune.

„Nelabai nustebau šia pergale. Kaip jau sakiau, jie žaidžia laisvą krepšinį, jei leisi jiems tuo mėgautis, „CBet“ nugalės ir „Žalgirį“, ir „Rytą“, ir „Wolves“ – visus“, – oponentus apibūdino E.Kairys.

Tuo metu D. Bičkauskis šypsojosi, kad jam kiek gaila sugadintos Manto Kalniečio šventės, tačiau atsiprašyti įžaidėjo „CBet“ neketino.

„Prieš rungtynes buvome gana atsipalaidavę, žinojome, kur vykstame, su kokia komanda žaisime. Nekvaršinome sau galvos ir žaidėme savo žaidimą. Rungtynių metu pamatėme, kad galime kovoti, galime laimėti – tai pavyko padaryti.

Aišku, tai kainavo daug jėgų. Nuotaiką pasikėlėme, bet prieš „Neptūną“ galėjome sužaisti geriau. Manau, tai ir nuovargio pasekmė, o ne atsipalaidavimas“, – teigė D. Bičkauskis.

Pasak jo, į būsimą Citadele KMT pusfinalį reikia žengti su tokiu pačiu mentalitetu, kokį jonaviškiai rodė Kaune.

„Reikia per daug negalvoti, eiti į aikštelę, priimti teisingus sprendimus, klausyti trenerio ir žaisti visas 40 minučių, nes per jas gali nutikti visko – galima tiek susikrauti, tiek išbarstyti skirtumą ar deficitą“, – mano D. Bičkauskis.

Vyrai nėra kuklūs – į Šiaulius tiek „Rytas“, tiek „CBet“ vyks su maksimaliais tikslais, nors šiemet Citadele KMT finalo ketvertas – itin nenuspėjamas.

„Manau, kad abejose porose šansai bus 50 prieš 50. Bus labai įdomu, kaip baigsis pusfinaliai ir po to finalai. Ar mums eiti su mintimis laimėti trečią vietą? Tikrai ne. Bandysime laimėti, o kaip išeis, taip išeis“, – šypsojosi E.Kairys.

Ambicijų nustebinti turi ir jonaviškiai. „Kitaip nematau tikslo ten važiuoti, jei netikėtume, kad galime pasikabinti kažkokį medalį“, – užtikrintas buvo D.Bičkauskis.

Beje, pats gynėjas ruošiasi dalyvauti ir „Betsafe Casino“ snaiperio konkurse, kur didžiausiu savo konkurentu laiko titulą ginsiantį latvį Rihardą Kuksiką.

„Bus įdomu pasitikrinti savo pajėgumą. Visgi tai – ne rungtynės, kitokio pobūdžio dalykas – konkursas. Papildomai ruoštis neplanuoju, metimus po treniruočių ar prieš jas atlieku ir taip, tai mano rutina, nieko nežadu keisti. Žiūrėsime, ką šiemet parodys Kuksikas, kuris laimėjo praeitą sezoną“, – šyptelėjo D.Bičkauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją