Penktadienio vakarą „Žalgiris“ žais Eurolygos antrojo turo rungtynes išvykoje su „Olimpia Armani“ krepšininkais.

Lyginant su ankstesniais sezonais, šis Eurolygoje bus daug įtemptesnis – dabar turnyre žaidžia nebe 16, o 18 komandų.

Ir tam Š. Jasikevičius su „Žalgiriu“ pasiruošė iš anksto.

Kaip ir pernai, prieš Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ į varžovų miestą skris susitikimo išvakarėse, tačiau vakarinės treniruotės nebeorganizuos, o salėje plušės tik mačo dieną.

„Norime daugiau koncentruotis į žaidėjų atsigavimą nei į treniruotes. Šiais metais prisideda dar mažiausiai 4 rungtynės Eurolygoje, LKL atkrintamosios lyg irgi ilgės. Tai – didžiulis rungtynių skaičius, todėl norime skirti daugiau laiko atsigavimui nei treniruotėms“, – teigė jis.

Tiesa, Šaras pripažino kol kas nežinantis, kaip naujoji sistema veiks tomis savaitėmis, kai reikės žaisti dvejas Eurolygos rungtynes.

„Nežinau, kaip tai atrodys dvigubų savaičių metų. Bus visokių variantų, priklausys nuo to, kur žaidžiame, kada grįžtame. Tas dvigubas savaites, kai žaisime abejas rungtynes namuose ar išvykoje, sprendimus priimsime prieš susitikimus“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie Milano komandą, prie kurios vairo vasarą stojo italas Ettore Messina, o paskutinę akimirką kolektyvą papildė ir legendinis Argentinos veteranas Luisas Scola, Š. Jasikevičius negailėjo pagyrimų.

„Varžovai palieka solidų įspūdį. Tikra komanda, kuri bando žaisti teisingą krepšinį, pradeda žaisti nuo gynybos, kreipia dėmesį į detales. Komanda pasikeitė, atėjo kitas treneris su savo idėjomis ir sistema. Jiems reikia laiko, kai kurie žaidėjai dabar traumuoti, bet, žiūrint į priekį, jų potencialas yra didžiulis, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – O L. Scola pajėgumo prideda visoms komandoms.
Jis yra savo srities profesionalas, gali pridaryti daug problemų tiek prie, tiek toliau nuo krepšio, žaidžia solidžiai, gerai reaguoja į situacijas, gerai įsiliejo į komandą ir treneris juo pasitiki.“

Paklaustas, ką parodė paskutinės dvejos rungtynės su Vitorijos „Baskonia“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“, Š. Jasikevičius tvirtino, jog įspūdžiai – dviprasmiški.

„Rungtynėės parodė, kad esame komanda, kuri viską dar tik pradeda – kaip ir kitos komandos. Daug ko trūksta. Kai kurie dalykai yra blogi, kai kurie nuteikia optimistiškai. Tai yra ilgas procesas, reikia kantriai reaguoti, taip ir turime daryti“, – sakė jis.

Rungtynes su Milano ekipa „Žalgiris“ penktadienį pradės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pirmojo turo rungtynes tiek Kauno, tiek Milano ekipos pralaimėjo. „Žalgiris“ namie 58:70 nusileido „Baskonia“ krepšininkams, o „Olimpia Armani“ išvykoje 64:78 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ atstovams.

Minėtasis L. Scola tame susitikime pelnė 17 taškų ir Milano ekipoje buvo rezultatyviausias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)