Latvijoje įsikūrusi kompanija jau penkerius metus užsiima realaus laiko žaidėjų stebėjimo sprendimų įgyvendinimu. Jos suteikiamos paslaugos padeda komandos treneriams gauti informaciją apie žaidėjų greitį, įveiktą atstumą, intensyvumą, širdies ritmą ir daugelį kitų metrikų. Per rungtynes ir treniruotes kiekvienas žaidėjo veiksmas yra fiksuojamas, o realiu laiku pateikiamos įžvalgos apie žaidėjų krūvį ir bendrą jų būklę pasiekia trenerių štabą.

„Technologijos sportinius rezultatus nuolatos stūmė į priekį, o šiais laikais net ir komandinis sportas tampa technologijų lenktynėmis. Dabar analizuojame duomenis, kad geriau suprastume ir kontroliuotume treniruočių procesą bei išgautume geresnius žaidėjų rezultatus“, – sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Treneriai gauna visą reikalingą informaciją apie žaidėjų savijautą, realiu laiku analizuoja rezultatus, o po sunkių treniruočių gauna grįžtamąjį ryšį iš žaidėjų.

Dar 2019 m. „Žalgirio“ rengto hakatono metu savo technologijos pritaikymą visai Kauno klubo sistemai pademonstravę kūrėjai tapo „Žalgirio“ inovacijų studijos partneriais. Pradėjus bendradarbiavimą komandos trenerių štabas prisidėjo su idėjomis kaip sistemą dar labiau patobulinti ir pilnai pritaikyti aukštiems „Žalgirio“ standartams.

Ypatingas dėmesys žaliems ir baltiems

Kauno „Žalgiriui“ partneriai skyrė ypatingą dėmesį, dalyvavo diskusijose ir įgyvendino specialiai reprezentacinei Lietuvos komandai skirtus sprendimus.

Viena iš „EchoSports“ įdiegtų specialių naujovių „Žalgiriui“ – duomenų integravimas iš kitų šaltinių. Tokiu būdu programėlėje treneriai gali matyti Lietuvos krepšinio lygos ar Eurolygos rungtynių protokolus bei kitą naudingą informaciją.

Naujausiomis technologijomis paremtą programėlę komandos treneriai gali naudoti išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose ir nešiojamuose kompiuteriuose. Tokiu būdu yra taupomas laikas, o darbas yra produktyvesnis.

„Jau beveik metus naudojame „EchoSports“ suteiktą programą. Man patinka, kad ja yra labai lengva naudotis. Visi man reikalingi valdikliai yra pasiekiami telefone, kompiuteryje ar planšetėje, o programa gali rinkti duomenis vos po kelių paspaudimų“, – tikino „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Vienas iš sistemos išskirtinumų yra patogus pritaikymas naudotojui – programėlė iš trenerių nereikalauja skirti daug laiko perprasti veikimo principus, o klubui nereikia papildomai samdyti duomenų analizės specialistų.

„EchoSports“ yra aukščiausio lygio savo srities profesionalai. Su jų pagalba sukurtos programos, yra automatizuojamos techninės užduotis, o tai leidžia treneriams koncentruotis į duomenų analizę. Toks sprendimas yra puikus tokioms komandoms kaip mes – norinčioms gauti įžvalgų iš duomenų dabar ir ateityje, tačiau nepasirengusioms samdyti papildomų mokslininkų ir technikų komandų. Dabar turimi mūsų treneriai pilnai išnaudoja savo kompetenciją“, – sakė klubo vadovas P.Motiejūnas.

Kauno "Žalgiris" pasitelkė naujus technologinius sprendimus

Mažėjanti traumų tikimybė ir kylantis pasitikėjimas

Vienas iš „EchoSports“ tikslų – pagalba mažinant atletų traumų tikimybę. Realiu laiku stebėdami jų būklę, komandų treneriai gali priimti atitinkamus sprendimus ir reguliuoti krūvius.

„Platformoje pateikiamos įžvalgos yra labai naudingos įtempto tvarkaraščio metu, kai tenka žaisti 3-4 rungtynes per savaitę. Stebėdami žaidėjų fizinę būklę mes galime reguliuoti treniruočių krūvį kiekvienam individualiai, taip sumažinti traumų tikimybę ir išlaikyti žaidėjus jų formos viršūnėje“, – pabrėžė S.Kavaliauskas.

Pasak specialisto, šiemet pagerėjo ir sportininkų pakeliamas krūvis, o tai leido maksimaliai gerai išnaudoti treniruočių laiką.

„Remdamiesi duomenimis mes priimame sprendimus dėl kiekvieno krepšininko. Nusprendžiame, kuriems žaidėjams turime sumažinti jų kūnams tenkantį krūvį arba kurie žaidėjai turėtų treniruotis papildomai. Dėmesys tokioms detalėms šiemet stipriai padėjo, kadangi šiais metais pavyko procentaliai padidinti darbo krūvį. Dabar nebereikia pasikliauti savo nuojauta – viskam turime aiškų planą“, – teigė S.Kavaliauskas.

Dar vienas šios sistemos pliusas – galimybė paprasčiau susikalbėti su žaidėjais bei tiesiogiai parodyti jiems jų demonstruojamus rezultatus ir fizinę būklę.

„EshoSports“ sistema suteikė galimybę daug lengviau prieiti prie žaidėjų ir juos įtikinti, kad jiems reikia papildomai padirbėti, o gal pailsėti. Galima net ir per treniruotę parodyti jų rezultatus ir palyginti su kitų komandos draugų rezultatais, taip didinant krepšininkų motyvaciją“, – pozityvo nestokojo specialistas.

Jam antrino ir „EchoSports“ valdybos narys Maris Dreija, kuris yra įsitikinęs, kad ši sistema padės treneriams savo dispozicijoje ilgainiui turėti stipresnius ir sveikesnius žaidėjus.

„Vienas iš aspektų įgyvendinant techninius sprendimus su „Žalgiriu“, yra galimybė tartis ir dirbti su aukščiausio lygio treneriais. Apibendrinant galima teigti, kad mūsų pilnai automatizuotas sprendimas padės jiems turėti profesionaliausias įžvalgas čia ir dabar – nesudėtingai ir be didelių investicijų“, – teigė vienas „EchoSports“ vadovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)