D. Blatto ir jam padedančio asistento Kęstučio Kemzūros kariauna su „Žalgiriu“ Kaune susigrums ketvirtadienį vakare. Prieš būsimą mačą „Olympiakos“ strategas neabejojo, kad jo auklėtiniai privalės išlikti itin susitelkę, nes laukia kieta kova.

„Laukia labai sudėtingos rungtynės. „Žalgiris“ nemažai pralaimėjo namie, tačiau tai nieko nereiškia – pabaigą lėmė smulkmenos. Mums reikės atlaikyti fizinę kovą, išpildyti visas plano detales ir siekti pergalės“, – teigė D. Balttas.

Lietuvos čempionai pralaimėjo penkias iš eilės rungtynes savo aikštėje Eurolygoje, kol galiausiai iškovojo pergalę praėjusią savaitę dvikovoje su Milano „Armani“.

„Tie pralaimėjimai „Žalgirio“ neveikia. Mes patyrėme tris iš eilės pralaimėjimus, tačiau vėliau iškovojome tris pergales iš eilės. Manau, padėjo tai, kad suradome savo žaidimą“, – teigė jis.

59 metų amerikietis nusilenkė ir prieš Šarūno Jasikevičiaus indėlį: „Jo vedama komanda sugeba susitelkti ir tai tik dar kartą įrodo, kad jis yra labai geras treneris“.

D. Blattas negalėjo atsakyti, kad Kaune žais ir buvęs žalgirietis Axelis Toupane'as. Čiurnos traumą patyręs prancūzas Graikijos žiniasklaidoje pagarsėjo kitu būdu – pasikeitęs šukuoseną. Pastaroji panaši NBA žvaigždės Alleno Iversono.

A post shared by Axel Toupane (@toups_33) on Dec 4, 2018 at 12:06pm PST

Tiesa, kaip informavo Graikijos žiniasklaida, daugiau nei pusę mėnesio nežaidęs prancūzas su komanda išskrido į Kauną.

Kairės čiurnos traumą patyręs prancūzas paskutinį sykį žaidė lapkričio 15-osios Eurolygos mače su Stambulo „Fenerbahče“, o vėliau vykusias kovas su Miuncheno „Bayern“, Madrido „Real“ ir Podgoricos „Budučnost“ praleido.

Pažymėtina, kad visas trejas rungtynes be A. Toupane'o „Olympiakos“ laimėjo ir šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje su 6 pergalėmis per 10 rungtynių užima 5-ąją vietą.

A. Toupane'as atskirai nuo komandos dirbo ir praėjusį savaitgalį.

Ar prancūzas rungtyniaus Kaune, „Olympiakos“ trenerių štabas apsispręs prieš rungtynes.

Galima prisiminti, kad pastaraisiais metais „Žalgirio“ arena Pirėjo klubui yra itin nesvetinga. Paskutinį sykį Lietuvoje „Olympiakos“ prieš „Žalgirį“ laimėjo dar 2016-ųjų sausį, kai Š. Jasikevičius visai neseniai buvo perėmęs komandos vairą iš atleisto Gintaro Krapiko.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Pirėjo krepšininkus Eurolygos reguliariajame sezone nugalėjo abu kartus, o vėliau savo pranašumą įrodė ir ketvirtfinalio etape, kuriame traumų praretintas graikų gretas patiesė 3-1.

„Olympiakos“ šiuo metu yra viena iš „karščiausių“ Eurolygos komandų. Davido Blatto treniruojami graikai laimėjo pastarąsias trejas rungtynes ir turnyro lentelėje rikiuojasi penkti.

Rungtynės ketvirtadienį Kaune prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)