Paskutinėse Eurolygos rungtynėse Tel Avive „Žalgiris“ nusileido „Maccabi FOX“ komandai ir dabar rikiuojasi 8-oje turnyrinės lentelės vietoje. Tuo metu „Panathinaikos“ stipriausioje Europos klubinio krepšinio lygoje paeiliui yra iškovojusi 5 pergales bei užima 4-ają vietą.

Kalbėdamas apie būsimus kauniečių varžovus, „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius trečiadienį išskyrė sunkiai sustabdomą amerikiečio ir graiko duetą.

„Tai vienas iš rimčiausių varžovų Eurolygoje. Komanda, kuri dabar demonstruoja puikią formą. Kiekvienas žaidėjas žino savo rolę komandoje, supranta trenerio filosofiją. Visas žaidimas laikosi ant tų pačių žaidėjų, kurie „Panathinaikos“ rungtyniauja jau keletą metų, todėl jiems užteko mažiau laiko pradėti demonstruoti gerą žaidimą.

Nickas Calathesas savo rankose laiko visas žaidimo gijas bei puikiai vadovauja komandai. Privalėsime kažkur rizikuoti, turėsime geriau suprasti kokiose pozicijose jis ieško komandos draugų. „Panathinaikos“ yra komanda, kuriai sunkiais sekasi žaidimas, kai jie nepataiko tritaškių metimų, todėl turėsime keistis gynamaisiais ir stengtis neleisti jiems lengvai atakuoti iš toli.

Reikia pripažinti, kad priekinė Atėnų komandos linija yra labai atletiška, tačiau jų žaidimas priklauso nuo to, kaip gerai sužais gynėjai. N. Calatheso ir Jameso Gisto duetas – šie krepšininkai yra labai gerai susižaidę, todėl kiekvienose rungtynėse galime pamatyti įspūdingų jų žaidimo epizodų“, – kalbėjo treneris.

L. Lekavičiui pirmasis sezonas užsienyje klostosi banguotai. Krepšininkas neblogai startavo sezono pradžioje, tačiau vėliau Luko žaidimas pradėjo strigti.

Iš pastarųjų 4 rungtynių, trijose iš jų buvęs žalgirietis nepelnė nei taško, o šį sezoną, per kiek daugiau nei 12 min. Eurolygoje jis renka po 4,4 taško, atkovoja po 1,2 kamuolio bei atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo. „Žalgirio“ trenerio teigimu viskas priklauso nuo pačio Luko.

„Jis yra atsarginis žaidėjas, todėl jo žaidimas priklauso nuo to, kaip įėjęs į aikštę jis sugebės pasinaudoti savo progomis. Jei pakilęs nuo suoliuko neįneša papildomos energijos, tada rungtyniauja pagrindinis komandos vedlys – N. Calathesas“, – sakė Š. Jasikevičius.

Graikas tapo naudingiausiu lapkričio mėnesio žaidėju Eurolygoje. Pasak „Žalgirio“ stratego, visiškai sustabdyti Calathesą yra neįmanoma.

Ne gana to, kad Graikijos grandas yra labai pavojinga komanda puolime, „Panathinaikos“ patenka tarp keturių geriausiai besiginančių komandų visoje lygoje.

„Visose pozicijose jie turi labai aukštus žaidėjus, todėl, be jokių problemų, gali labai lengvai keistis gynamaisiais ir taip pridaryti labai daug sunkumų visoms komandos, tarp jų ir mums“, – teigė kauniečių treneris.

Rungtynių su „Panathinaikos“ pradžia – ketvirtadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)