Ištikimiausi „Neptūno“ sirgaliai autobusais ir nuosavais automobiliais vyks į sostinę palaikyti savo mėgstamos komandos.

Visi supranta, kad laukia karštas mūšis, kurio kaina yra didžiulė – kelialapis į LKL didįjį finalą. Šio vakaro nugalėtojų finale jau laukia Kauno „Žalgiris“, o pralaimėtojai su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa kovos dėl bronzos medalių.

„Trauktis ar taupytis jėgų nebėra kur. Laukia žūtbūtinis mūšis. Neptūniečiai, jūs šį sezoną demonstruojate išskirtinį sportinį pyktį, nepalaužiamą kovotojų dvasią ir pasiaukojantį žaidimą`iki paskutinės rungtynių sekundės. Ir net nebelaukiant kaip pasibaigs lemiamos rungtynės Vilniuje, jau dabar galima dėkoti visai komandai, jos trenerių štabui už puikų sezoną, išbandymų kuriame pakaktų visiems trims, o kai kam tai būtų buvę net neišgyvenama…

Atlaikėte, susitelkėte, įrodėte – „Neptūnas“ yra „Neptūnas“ ir viskas visiems suprantantiems ir išmanantiems tuo pasakyta. Sėkmės sostinėje, Klaipėda su jumis!“, – savo Facebook paskyroje rašė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Bcneptunas.lt susisiekus su Klaipėdos meru, jis dar pridūrė, kad tiki, jog sezono metu patirti išbandymai „Neptūno“ vyrus sustiprino morališkai, emociškai ir dvasiškai.

„Sezono viduryje komanda šiek tiek nubyrėjo, tačiau tai tik dar labiau uždegė likusių žaidėjų kovinę dvasią ir pasiaukojantį darbą dėl savo miesto garbės. Didžiuojuosi neptūniečiais, kaip ir, manau, visa Klaipėda. Galiu pabrėžti: Klaipėda visada buvo, yra ir bus su jumis. Tikiu, kad galite iškelti „Neptūno“ vėliavą į dar aukštesnę kalvą. Jūs esate tarp keturių stipriausių LKL ekipų, žinant ką teko patirti sezono eigoje, puikiai atlikote savo darbą, tad lemiamose pusfinalio serijos rungtynėse mėgaukitės krepšiniu.

Tikrai nesmerksime, jei pralaimėsite. Jūs jau – mūsų didvyriai. Tikiu, kad žūtbūtiniame pusfinalio mūšyje jūsų neslėgs įtampa ir pademonstruosite išties gražų krepšinį, ką pademonstravote jau ne kartą“, – prieš lemiamas pusfinalio rungtynes įkvepiančias mintis neptūniečiams siunčia V. Grubliauskas.

Jam pritarė ir vienas tituluočiausių (olimpinis, Europos ir pasaulio krepšinio čempionas) Lietuvos krepšininkų, Klaipėdoje sportinį kelią praėjęs Modestas Paulauskas.

„Esu „Neptūno“ sirgalius, tad giliai širdyje tikiu ir noriu, kad laimėtų „Neptūnas“. Tačiau išliksiu diplomatiškas ir pasakysiu, kad abiejų komandų galimybės yra vienodos – po 50 procentų. „Neptūnas“ paskutiniu metu išvykoje žaidžia net dar geriau nei namuose, tad tai, jog lemiamos pusfinalio serijos rungtynės vyks Vilniuje – nieko baisaus. Viskas yra įmanoma ir tą „Neptūno“ vyrai per paskutinius metus įrodė.

„Neptūno“ treneriai žino visus vaistus ir priemones, kaip reikia išsigydyti nuo „Lietuvos ryto“ atakų, kaip rasti prieš jų puolimą priešnuodžių. Belieka palinkėti, kad neptūniečiai lemiamose serijos rungtynėse neišradinėtų dviračio, o darytų tai, ką moką ir gali. Tada viskas bus gerai“, – akcentavo M. Paulauskas.

LKL pusfinalis, "Neptūnas" - "Lietuvos rytas"

2016 metais buvo triumfuota būtent Vilniuje

„Neptūno“ krepšininkai įkvėpė savo sirgaliams viltį, kad yra pajėgūs pakartoti 2015-2016 metų įspūdingą žygį, kai LKL pusfinalyje nukovė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą ir prasibrovė į didįjį finalą. Būtent tuomet neptūniečiai lemiamose pusfinalio serijos rungtynėse „Lietuvos rytą“ parklupdė ne bet kur, o jų pačių arenoje ir seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Priminsime, kad „Neptūnas“ LKL didžiajame finale yra kovojęs jau du kartus. Pirmą kartą tai įvyko 2013-2014 metų sezoną, kai „Neptūnas“ LKL pusfinalyje susitiko su Prienų „Tony Bet“ ekipa ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:0 (Prienuose – 78:77, Klaipėdoje – 75:74). Tai buvo išties įsimintinas sezonas, nes „Neptūnas“, treniruojamas Kazio Maksvyčio, pirmą kartą komandos istorijoje iškovojo kelialapį ne tik į LKL finalą, bet, kaip vėliau paaiškėjo, ir į prestižiškiausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą – Eurolygą.

Antrąkart kelialapį į LKL didįjį finalą neptūniečiai iškovojo 2015-2016 metų sezoną, kai pusfinalyje įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Kaip ir šiemet, klaipėdiečiai „Lietuvos ryto“ ekipą parbloškė jau pirmose pusfinalio serijos rungtynėse Vilniuje (83:71). Negana to, neptūniečiai laimėjo ir antrąsias serijos rungtynes Klaipėdoje (70:68). Vėliau vilniečiai sukūrė intrigą, po itin atkaklių kovų laimėdami dvejas iš eilės rungtynes (Vilniuje 66:64, Klaipėdoje 74:73) ir išlygindami serijos rezultatą – 2:2.

Klaipėdiečiai parodė puikų kovotojų charakterį, valią bei užsispyrimą ir sugebėjo lemiamose pusfinalio serijos rungtynėse parklupdyti „Lietuvos rytą“ (73:72) ne bet kur, o jų pačių tvirtovėje. Tuomet lemiamus du baudos metimus pataikė „Neptūno“ legionierius Danielis Ewingas. Paskutiniai atakai vilniečiai dar turėjo 9,8 sek., bet prarado kamuolį ir leido Klaipėdos klubui švęsti istorinę pergalę – 74:73.

Susidaro įspūdis, kad vienu metu komanda yra pavargusi, bet vienas geras sprendimas, vienas taiklus tritaškis ir užauga sparnai. Taigi tikrai nesame labiau pavargę už „Lietuvos rytą“.
Kazys Maksvytis

Išplėšė lemiamą mūšį

Šiemet daugelis krepšinio ekspertų teigė, kad „Lietuvos rytas“ pusfinalyje neva tai neturės didelio vargo su „Neptūnu“, tačiau klaipėdiečiai 84:79 laimėdami jau pirmąsias rungtynes Vilniuje įrodė, kad juokauti nesiruošia. Antrose serijos rungtynėse Klaipėdoje „Lietuvos rytas“ atsirevanšavo 67:49, o trečiose rungtynės Vilniuje „Neptūnas“ antrajame kėlinyje pirmavo 11 taškų skirtumu, tačiau pabaigoje visgi pralaimėjo rungtynes rezultatu 67:74.

Taigi, ketvirtose serijos rungtynėse, vykusiose Klaipėdoje, K. Maksvyčio kariaunai žūtbūt reikėjo pergalės ir tą klaipėdiečiai padarė – laimėjo rezultatu 74:70. Tiesa, dvikovos pradžia buvo itin prasta – 0:9, 4:20, tačiau vėliau neptūniečiai atsitiesė, pademonstravo neeilinį charakterį ir išplėšė pergalę bei lemiamas pusfinalio serijos rungtynes.

„Kiek neįprastos rungtynės. Turbūt pirmosios šį sezoną, kai iš tokio didelio minuso prieš aukšto lygio komandą sugebėjome laimėti. Dvikovą pradėjome labai prastai, tačiau vėliau šiek tiek suaktyvinome gynybą, neleidome varžovams įžaisti kamuolio ir tai pasiteisino. O antroje rungtynių pusėje buvo nervų karas ir, ačiū Dievui, mes jį laimėjome. Džiaugiuosi savo komanda“, – iškart po rungtynių, neslėpdamas geros nuotaikos, kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis.

„Mes visos serijos metu, išskyrus kelias prastesnes atkarpas, laikomės savo plano ir išties žaidžiame neblogai. Dabar LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatas 2:2 ir viską vėl lems vienerios rungtynės. Taigi, važiuosime į Vilnių. Jei jau pasakėme A, bandysime pasakyti ir B. Šioje sezono stadijoje atsigavimas yra labai įdomus reiškinys.

Susidaro įspūdis, kad vienu metu komanda yra pavargusi, bet vienas geras sprendimas, vienas taiklus tritaškis ir užauga sparnai. Taigi tikrai nesame labiau pavargę už „Lietuvos rytą“. Nebuvome labiau pavargę ir paskutinėse rungtynėse Vilniuje, tačiau tąkart pritrūko gerų sprendimų, gerų metimų ir nepagavome to ritmo, o Klaipėdoje atvirkščiai – laikėmės“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)