Po fantastiško pasirodymo gruodį, kai „Žalgiris“ laimėjo penkias rungtynes iš eilės, Kauno klubas Eurohoops.net sudaromame reitinge pakilo netgi į antrąją poziciją.

Lyginant su ankstesniu reitingu žalgiriečiai į viršų šoktelėjo net 9 pozicijomis (buvo 11-ti) ir nusileidžia vien tik Eurolygos lyderei Maskvos CSKA ekipai.

„Pergalės iškovotos prieš itin galingus varžovus – „Fenerbahče“, „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“, ir tai pelnytai leidžia komandai pakilti į geriausiųjų ketvertą turnyro lentelėje. Dabar Šarūnas Jasikevičius turi rūpintis tik tuo, kiek tritaškių (beje, tikslių) lemiamomis sekundėmis atliks Artūras Milaknis ir tuo, kaip debiutui komandoje bus pasirengęs naujokas Beno Udrihas“, – „Žalgirį“ prieš antrąjį Eurolygos ratą smagiai pristato Eurohoops.net portalas.

Trečioje reitingo vietoje yra „Olympiakos“, ketvirtoje – „Panathinaikos“, o penktoje – Madrido „Real“ komandos.

Tuo metu patys „Žalgirio“ krepšininkai po sėkmingo gruodžio mėnesio ant laurų užmigti neketina ir ruošiasi labai rimtam mūšiui su Serbijos čempionais.

Prieš ketvirtadienį laukiantį skrydį į Belgradą mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalijosi „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas Brandonas Daviesas.

„Žaisime prieš labai gerai gynyboje žaidžiančią ekipą. Turime būti nusiteikę tinkamai padirbėti šios dienos treniruotėje, tai tęsti rytoj bei būti pasiruošę“, – teigė amerikietis.

Pirmoji sezono akistata tarp Lietuvos ir Serbijos čempionų žymėjo Eurolygos sezono startą. Tąkart dvikovoje Kaune stipresni buvo šeimininkai, nugalėję varžovus 78:76. „Žalgiris“ svečius įveikė po sėkmingiau sužaisto ketvirtojo kėlinio, kuriame kauniečiai atlaikė ir lemiamą serbų šturmą.

„Jeigu gerai prisimenu, prieš praėjusias rungtynes mums buvo liepta demonstruoti solidų krepšinį. Visgi tai buvo pirmosios sezono Eurolygos rungtynės, visi nekantravo pademonstruoti, ką moka, bei buvo užsivedę. Tame mače mums pavyko kontroliuoti rungtynių eigą, tikimės pavyks tą padaryti ir Belgrade“, – aiškino B. Daviesas.

Triukšmingos sirgalių kuriamos atmosferos prieš rungtynes B. Daviesas nesureikšmina ir tikina, jog svarbiausias pačių žalgiriečių nusiteikimas.

„Visi žinome, kokie geri yra „Crvena Zvezda“ sirgaliai, kokį didžiulį triukšmą jie gali sukelti arenoje. Tiesa, viskas priklausys nuo mūsų – turime kontroliuoti rungtynių eigą ir laikytis žaidimo plano“, – kalbėjo B.Daviesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)