Kelialapį į pasaulio čempionatą Kinijoje jau anksčiau užsitikrinusi Lietuvos rinktinė penktadienį išvykoje stos į dvikovą su Nyderlandų krepšininkais.

„Lauks kieta fizinė kova, nes varžovų žaidimas tuo ir paremtas“, – kalbėjo gerai nusiteikęs D. Adomaitis. Paskutines dvi dvikovas Nyderlandais ir Italija treneris eksperimentuos rinktinės sudėtimi – įtraukti ir du naujokai vidurio puolėjo Egidijaus Mockevičiaus (Pezaro „Pallacanestro“, Italija) ir gynėjo Dovio Bičkauskio (Utenos „Juventus“).

„Esu patenkintas, naujokai palieka gerą įspūdį. Maksimalios pastangos, gerai dedasi informaciją į galvas, svarbu, kad išėję į aikštelę padarytų tai, apie ką kalbėjome“, – sakė D. Adomaitis.

Strategas teigė, kad vienintelis galbūt neraminantis dalykas yra puolimas: „Dažniausiai taip būna, kad pirmose treniruotės gynyba geresnė nei puolimas. Vakar ir šiandien treniruotėse puolimas buvo geresnis. Dalis žaidėjų rungtyniavę kartu anksčiau, tai palengvina“.

Pirmoji Lietuvos ir Nyderlandų rinktinių akistata mūsų šalyje buvo itin atkakli – D. Adomaičio auklėtiniai tik po dviejų pratęsimų triumfavo 95:93.

Paskutines FIBA atrankos rungtynes lietuviai žais Klaipėdoje pirmadienį su Italijos krepšininkais.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)