Australo pasiges

Trečiadienio vakarą „Siemens arenoje“ A. Džikičiui buvo sunku tramdyti emocijas. Tik pirmame kėlinyje svečiams prilygęs „Lietuvos rytas“ VTB Vieningosios lygos B grupės dvikovoje nusileido CSKA 67:84.

„Šiandien išties buvau emocingas, nes pastebėjau, kad ne visi mano žaidėjai kaunasi iš paskutiniųjų. Tai ir turiu omenyje sakydamas, kad varžovams buvo parodyta pernelyg daug pagarbos. Būkime atviri: krepšininkai privalo kovoti įnirtingiau“, – pastebėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

Tiesa, CSKA komandą aukštino ir pats A. Džikičius, po mačo pakartojęs, kad maskviečiai šiuo metu yra stipriausi Europoje.

„Žaidėme prieš ekipą, turinčią geriausią įžaidėją (Milošą Teodosičių – DELFI), geriausią krašto puolėją (Andrejų Kirilenką) ir geriausią vidurio puolėją (Nenadą Krstičių). O kur dar Viktoras Chriapa, Darjušas Lavrinovičius, Ramūnas Šiškauskas ir visi kiti.

Kai kuriomis rungtynių dalimis likau patenkintas, kai kuriomis – ne. Ypač trečiu kėliniu, per kurį varžovai įmetė 33 taškus – tiek tikrai neturime teisės praleisti“, – teigė A. Džikičius.

Rungtynėse su CSKA paskutinį kartą ant „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo sėdėjo Vilnių paliekantis puolėjas Bradas Newley. Vietoje jo daugiau laiko aikštėje praleido Vilmantas Dilys, per 19 min. pelnęs 6 taškus ir atkovojęs 4 kamuolius.

Paklaustas apie B. Newley, A. Džikičius tikino, kad australo praradimas jam yra pakankamai skaudus.

„Manau, kad mums trūks Brado. Visiems teks labai smarkiai paplušėti, kad kompensuotume tai, ko iš jo tikėjomės ir ko dabar netekome. Gal iki šiol jis nedemonstravo ypatingo žaidimo, bet siejau su juo daug vilčių ateityje“, – aiškino vilniečių treneris.

CSKA vairininkui tautiečiai nepasirodė išsigandę

CSKA strategas Jonas Kazlauskas po rungtynių buvo geros nuotaikos ir gyrė tiek savo komandą, tiek varžovus, tiek sirgalius.

„Labai malonu grįžti į Vilnių, žaisti beveik pilnoje arenoje, kur fanai labai gerai supranta krepšinį ir už gražius epizodus paploja net ir mums, varžovams.

Pradėjome mačą nepakankamai susikaupę, darėme daug klaidų gynyboje, per lėtai judėjome puolime. Tik keitimai leido pakeisti žaidimą. Nėra lengva, kai varžovai iš karto ima gintis zona, ir reikia išsyk pataikyti. Bet įsivažiavome, ir viskas stojo į savo vietas.

Kuris „Lietuvos ryto“ žaidėjas paliko geriausią įspūdį? Lyginant su pastarosiomis rungtynėmis, neblogai kovėsi Jonas Valančiūnas, pakankamai agresyvus buvo Tyrese'as Rice'as, kuriam gindamiesi skyrėme ypač didelį dėmesį. Be to, šįkart žymiai geriau nei Maskvoje žaidė Renaldas Seibutis. Vilniečiai tikrai kovėsi ir žaidė neblogai, tiesiog CSKA yra labai stipri komanda“, – savo nuomonę dėstė J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją