Į 11-ąją turnyro lentelės poziciją smuktelėjęs „Žalgiris“ šiomis dienomis žais su Eurolygos autsaiderių gretose esančiomis ekipomis. Trečiadienį išvykoje kauniečiai surems ginklus su Stambulo „Daruššafakos“ ekipa, o penktadienį namuose – su Tel Avivo „Maccabi“, atitinkamai užimančiomis 16-ąją ir 14-ąją vietas turnyre.

Taigi, būtent ši savaitė „Žalgriui“ bus itin svarbi – dar dvi pergalės sąskaitoje kauniečiams leistų pernelyg nenutolti nuo turnyro lyderių, o pralaimėjimų (net ir vieno) atveju Šarūno Jasikevičiaus ekipa galėtų nudardėti net iki 14-os turnyro lentelės pozicijos. Ir akivaizdu, kad iš jos vėl kilti aukštyn būtų nepaprastai sudėtinga.

Varžovų strategas iš dalies yra teisus, nes šiame turnyre bet kas gali bet ką įveikti, ne kartą tą komandos įrodė. Taip, „Daruššafaka“ žais namuose, tačiau matėme, kad namų arena ne visada tampa namų ekipos pranašumu.
Edgaras Ulanovas

Trečiadienio vakaro rungtynėse Stambule kauniečiams ir vėl teks verstis be čiurnos traumą vis dar besigydančio pagrindinio įžaidėjo Nate'o Wolterso, iš rikiuotės vėl iškrito ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Mūsų plano tai per daug nekeičia, žaisime panašiu stiliumi. Smagu, kad prisijungė Antanas Kavaliauskas, kuris kažkuriais momentais galės pakeisti Paulių. Manau, mes šiais metais turime pakankamai solidžią sudėtį, negalime teisintis, kad kažko trūksta, laukia svarbios rungtynės ir reikia tikėtis pergalės“, – prieš „Žalgirio“ treniruotę antradienį kalbėjo E. Ulanovas.

Naujasis „Daruššafaka“ strategas Selčukas Ernakas po antradienio savo komandos treniruotės Krepšinis.lt teigė, kad namuose jo vadovaujama ekipa kaip lygūs su lygiais gali žaisti su visomis komandomis ir pabandyti laimėti. Ne išimtis ir „Žalgiris“, kurį strategas įvardino kaip vidutinio lygio ekipą, kurią galima nugalėti sužaidus geras rungtynes.

E. Ulanovas mano, kad namų sienos Eurolygoje ne visada tampa esminiu faktoriumi rungtynėse.

„Varžovų strategas iš dalies yra teisus, nes šiame turnyre bet kas gali bet ką įveikti, ne kartą tą komandos įrodė. Taip, „Daruššafaka“ žais namuose, tačiau matėme, kad namų arena ne visada tampa namų ekipos pranašumu.

„Daruššafaka“ turi gana talentingą sudėtį, gerų atletų, kurie sėkmingai kovoja dėl kamuolių puolime. Be to, pasikeitus treneriui pasikeitė ir varžovų žaidimas. Jų gretose pasiausti mėgsta amerikiečiai, kurie neretai imasi individualių veiksmų. Yra svarbu juos sustabdyti“, – kalbėjo Kauno ekipos puolėjas.

Artimiausia „Žalgirio“ varžovė „Daruššafaka“ akivaizdžiai yra pati silpniausia turnyro ekipa. Iki šiol jai pavyko laimėti tik kartą, kai 2-ajame ture Stambule paslydo Podgoricos „Budučnost“. Būtų netikėtumas, jei favoritu laikomas „Žalgiris“ sukluptų Stambule.

„Visada yra tas spaudimas, visada norisi laimėti bei reabilituotis po nesėkmių. Toks pat jausmas ir dabar. Manau, tai yra natūralu, kad jaučiame tam tikrą spaudimą. Tačiau nemanau, kad jis gali turėti įtakos mūsų žaidimui ir veiksmams ant parketo“, – teigė Edgaras Ulanovas.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahce13121
2.Real12102
3.CSKA13103
4.Anadolu Efes1394
5.Olympiakos1385
6.Panathinaikos1266
7.Armani Olimpia1266
8.Bayern1266
9.Baskonia1367
10.Barcelona1367
11.Žalgiris1257
12.Gran Canaria1358
13.Chimki1248
14.Maccabi1239
15.Budučnost13310
16.Daruššafaka12111

Primename, Eurolygos 13 turo rungtynės tarp „Daruššafaka“ ir „Žalgirio“ trečiadienį prasidės 19:15 val.

Beje, „TOP Sport“ lažybų analitikai kur kas geriau vertina svečių šansus iškovoti svarbų tašką: „Žalgirio“ pergalė (įskaitant ir pratęsimą) vertinama 62 proc., varžovų – 38 proc.

Net 92 proc. „TOP Sport“ klientų tiki šio vakaro Kauno ekipos sėkme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)