„Turbūt pirmą karta paprašysiu aistruolių dar didesnės pagalbos, nes komanda šiuo metu labai sunkioje padėtyje. Mes turime tik 8 žaidėjus, kurių sportinė forma pakankamai gera. Darjušas Lavrinovičius su komanda nesitreniruoja nuo LKL finalo serijos. Marko Popovičius šiandien bandys treniruotis, Donnie McGrathas žaisti negali, Jeffas Foote'as žaisti negali. Problemų tikrai netrūksta. Treniruotėje galite išvysti daug jaunų veidų, tačiau jie profesionalūs žaidėjai. Todėl mums labai reikia fanų palaikymo“, - sako J. Plaza.

„Po finalo treneris įvykdė savo pažadą ir davė tris laisvas dienas. Šiek tiek pailsėjome. Galbūt poilsis buvo daugiau psichologinis – bėgiojome krosus, dirbome be kamuolio. Į VTB ketvirtfinalį žengsime su naujomis jėgomis“, - teigė „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

J. Plaza pastebėjo, kad dvikovoje su „Nyžnyj Novgorod“ bus labai svarbus aukštaūgių vaidmuo.

„Laukia sunkios rungtynės, nes varžovai neturi, ko prarasti. Visi mano, kad mes esame favoritai, tačiau tai netiesa. Mes stengsimės būti stiprūs namuose, stengsimės laimėti abejas rungtynes. Tačiau varžovų komanda pavojinga ne vien todėl, kad jie neturi, ką prarasti. Varžovų komandoje vyrauja didelė rotacija tarp aukštų žaidėjų, todėl mūsų aukštaūgiams bus išties sunku. Mus reikia būti solidiems, pamiršti prieš tai buvusias tarpusavio dvikovas. Mes nugalėjome juos, tačiau privalome tai pamiršti, jei norime patekti į kitą etapą“, - teigė J. Plaza.

Pirmas dvejas ketvirtfinalio serijos rungtynes žalgiriečiai trečiadienį ir ketvirtadienį žais savo aikštėje. Vėliau komandos jėgas išbandys Žemutiniame Naugarde. M. Kuzminskas teigia, kad pirmos dvejos rungtynės Kaune bus ypač svarbios.

„Tai tikrai rimtas varžovas. Pernai jiems dukart pralošėme, šiemet iškovojome dvi pergales. Tai labai jauna komanda ir žaidžia labai energingą krepšinį, bėga į greitą puolimą. Panašų siautulingą krepšinį žaidžia ir „Prienai“ ir prieš tokius varžovus labai sunku žaisti. Jeigu serija užsitęs labai ilgai, tai bus blogai, nes jie yra jauni, šviežesni, o mūsų komanda – gerokai vyresnė. Tikimės seriją baigti kuo greičiau. Pirmos dvejos rungtynės buvo labai svarbios, nes jei bent vieną tašką atiduosime, reikės važiuoti ten, kur salė labai įdomi – danga paklota ant ledo, susirenka labai daug žiūrovų, labai sunku išvykoje žaisti“, - sakė M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)