E.Briedytė šeštą kartą laimėjo „Snaiperės“ konkursą.

Po smagios muzikinės gimnasčių ir Kauno rajono „Božolė“ choro įžangos pirmos į areną išėjo „Snaiperės“ konkurso dalyvės. Konkursą laimėjo 34-erių metų Ela Briedytė iš Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubo, kuri varžybų finale rezultatu 14:10 įveikė Ritą Žilinskaitę („Utena“). E. Briedytė už pergalę uždirbo 2 tūkst. litų.

Pusfinalyje E. Briedytė surinko 19, R. Žilinskaitė - 18, Rima Valentienė (Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“) - 13, o dukart konkurso čempionė Ligita Kinkevičienė (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“) - 12 taškų.

Pirmame tritaškių metimo konkurso etape taikliausia buvo L. Kinkevičienė (17 tšk.), aplenkusi E. Briedytę (16), R. Žilinskaitę (15), R. Valentienę (12), Liną Aglinskaitę (11, Klaipėdos „Fortūna“), Dovilę Saurazaitę (10, Kauno „Aistės-LSU“), Gintarė Jasiunskaitę (10, Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“), Austėją Širšinaitytę (9, Vilniaus „Jaunieji talentai“) ir Lidiją Panasiuk (9, Šiaulių „Rūta-Universitetas“).


Pusfinalyje pralaimėjusiai R. Valentienei renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis sugalvojo paguodos turnyrą. Ji mini taiklumo varžybose kovojo su Kauno „Žalgirio“ savininku Vladimiru Romanovu, bet ir vėl nusileido. R. Valentienė nuo tritaškio linijos pataikė 1 metimą iš 3, o V. Romanovas įmetė 2 baudas iš 3.

„Žvaigždžių dienos“ konkurso „Taiklusis duetas“ nugalėtojai - N.Skadaitė ir M.Gečionis

Šio konkurso, kuriame reikėjo mesti dvitaškius ir tritaškius, nugalėtojais tapo Neringa Skadaitė (Kauno „Aistės-LSU“, 20-metė Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narė) ir Mantvydas Gečionis (19 metų prieniškis, atakuojantysis gynėjas, patirtį kaupiantis Regioninėje krepšinio lygoje. Šį sezoną jis jau blykstelėjo rezultatyvumu, vienose rungtynėse pelnęs 38 taškus, o bendras jo pelnomų taškų vidurkis taip pat įspūdingas – 22 taškai per rungtynes), kurie finale surinko net 32 taškus. Ši pora pirmame etape pasiekė taip pat solidų rezultatą – 26 taškai.

Antrą vietą užėmė Monika Petrauskaitė (Kauno r. „Hoptrans–Sirenos“) ir Artūras Milaknis (vienas tituluočiausių „Prienų“ žaidėjų, su Kauno „Žalgiriu“ keturis kartus tapo LKL čempionu, su Prienų komanda laimėjo LKL bronzos medalius), kurie finale pelnė 27 taškus. Šiam duetui pirmame etape sekėsi kiek geriau – 24 tšk.

Kitos vietos:

3. Ana Radovič („Utena“, 22-ejų metų 190 cm ūgio vidurio puolėja, Serbijos jaunimo rinktinės narė) ir Arminas Urbutis (26-erių metų puolėjas iš Kauno, Italijos vicečempionas) – 22 tšk..

4. Renata Lenčiauskaitė (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Lietuvos jaunučių rinktinės narė, Lietuvos studentų krepšinio lygos vicečempionė) ir Paulius Ivanauskas (25-erių metų prieniškis, LKL bronzos medalių laimėtojas) – 21 tšk.

5. Santa Okockytė (Šiaulių „Rūta-Universitetas“, įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių narė, LMKL čempionė) ir Arnas Labuckas (25-erių metų kaunietis, žaidęs Vilniaus „Sakaluose“, užsienyje išbandęs Latvijos, Rusijos ir Ispanijos klubus) – 17 tšk.

6. Garkeiva Council (Klaipėdos „Fortūna“, amerikietė yra patikima, drąsi, darbšti žaidėja) ir Gediminas Orelikas – 13 tšk.

7.Justina Kraujūnaitė (Vilniaus „Jaunieji talentai“, LMKL vicečempionė, Nacionalinės moterų krepšinio lygos čempionė) ir Domantas Šeškus (22-ejų metų gynėjas iš Prienų, LKL bronzos medalių laimėtojas) – 12 tšk.

8. Lina Pikčiutė (Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“) – Europos jaunių čempionė, Lietuvos moterų rinktinės narė ir Artūras Valeika – 27 metų vidurio puolėjas iš Vilniaus, žaidęs Vokietijoje, Latvijoje, Ispanijoje) – 7 tšk.

Arvydas Sabonis

„Žvaigždžių“ rungtynes laimėjo merginos

Parodomose draugiškose „Žvaigždžių“ rungtynėse LMKL geriausios krepšininkės susitiko su Lietuvos vyrų legendų rinktine su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu priešakyje. Buvo žaidžiami trys kėliniai po 8 minutes nestabdant laiko, o visi vyrų metimai iš bet kurios distancijos buvo vertinami tik 2 taškais. Taip pat Lietuvos rinktinės legendos negalėjo blokuoti merginų metimų baudos aikštelėje ir už tai buvo baudžiami pražangomis.

Pergalę rezultatu 53:52 (13:16, 21:20, 19:16) iškovojo merginos ir atsirevanšavo vyrams už praėjusių metų pralaimėjimą vienu tašku Utenoje. Naudingiausia rungtynių žaidėja pripažinta Sandra Baliutavičiūtė iš Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ klubo.

LMKL žvaigždės: Vita Kuktienė 12, Laima Rickevičiūtė 9, Iveta Šalkauskė 7, Rita Mileškienė 6, Mantė Kvedaravičiūtė ir Gabrielė Gutkauskaitė po 5, Laura Svarytė 4, Sandra Baliutavičiūtė 3, Eglė Šikšniūtė 2 taškai. Jolanta Marmienė, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Dalia Belickaitė taškų nepelnė.

Komandos treneriai: Algirdas Paulauskas ir Ričardas Maceina.

Lietuvos vyrų rinktinės legendos: Virginijus Praškevičius 12, Tomas Masiulis ir Mindaugas Žukauskas po 10, Arvydas Sabonis 8, Tomas Pačėsas ir Ramūnas Šiškauskas po 6 taškus. Tik trečio kėlinio pabaigoje žaidęs Saulius Štombergas taškų pelnyti nespėjo.

Komandos treneris: Darius Maskoliūnas.

LMKL "Žvaigždžių dienos" dalyviai