Praėjusius keturis sezonus alytiškis gynė savo gimtojo miesto garbę, o pastarasis sezonas vienam „Dzūkijos“ komandos lyderių buvo geriausias per karjerą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Šalies čempionate M. Sušinskas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 10,8 taško, atkovojo po 4 ir perėmė po 1,5 kamuolio, atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 11,1 naudingumo balo.

Puolėjas taip pat buvo vienas taikliausių visos lygos krepšininkų – tritaškius metimus alytiškis realizavo 47 proc. taiklumu.

Šį tarpsezonį Prienų komandą jau papildė Dominykas Domarkas, Simas Jarumbauskas ir Justinas Jogminas.

Tuo metu Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje jau yra antrasis legionierius. Vienerių metų sutartis pasirašyta su Troy‘umi Barniesu, kuris sudarys lengvųjų krašto puolėjų tandemą su kapitonu Vyteniu Lipkevičiumi.

31 metų 201 cm ūgio amerikietis praėjusį sezoną pradėjo Liepos „Liepaja“ sudėtyje, bet vėliau jo sutartį išpirko Iževsko „Kupol-Rodniki“ klubas, rungtyniaujantis Rusijos Superlygoje.

Puolėjas Latvijos–Estijos lygoje buvo tiesiog nesustabdomas: per 34 minutes įmesdavo 18,4 taško, atkovodavo 6,2 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 19,1 naudingumo balo.

Rusijoje T.Barniesui sekėsi kiek prasčiau: 8,6 taško, 4 atkovoti kamuoliai, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 7,4 naudingumo balo per 24 minutes.

T.Barniesas yra ragavęs ir Europos taurės turnyro kovų, kai 2014–215 m. sezone vilkėjo Ventsplio „Ventspils“ aprangą. Tuomet per 25 minutes pasižymėdavo 7,1 taško, 3,7 atkovoto kamuolio, 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir 7 naudingumo balo vidurkiais.

Per savo karjerą T.Barniesas taip pat yra rungtyniavęs Stambulo „Istanbulspor“ (Turkija), Salo „Vilpas“ (Suomija), Jėkabpilio „Jekabpils“ (Latvija), Pakšo „Atomeromu“ (Vengrija) ir Solnoko „Olaj“ (Vengrija).

„Lietkabelis“ kitam sezonui taip pat turi sutartis su Mariumi Valinsku, Tadu Vaičiūnu, Vyteniu Lipkevičiumi, Margiriu Normantu, Eriku Venskumi, Marinu Maričiumi ir Gabrieliumi Maldūnu. Komandą toliau treniruos Nenadas Čanakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)