Ketvirtadienį naują krepšinio ekipą Vilniuje kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) pranešė apie pasiektą susitarimą su vienu iš šiuo metu Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžiančių klubų.

BHC prezidentas Rimantas Kaukėnas neįvardijo, kuri būtent komanda bus perkama ir taps placdarmu verslininko G. Žiemelio ambicijoms krepšinio pasaulyje.

Delfi dar vasarį rašė apie G. Žiemelio atstovų susidomėjimą Alytaus „Dzūkija“. Tačiau tuomet pasirodžius publikacijai BHC išplatino pranešimą, kuriame nurodė pateikusi užklausas dėl klubo pardavimo Kėdainių „Nevėžio“ ir „Labas Gas“ atstovams.

Po kelių savaičių „Nevėžis“ pats paskelbė, jog rimtesnės derybos su BHC taip ir neužsimezgė.

Tuo metu skolų slegiamo Prienų klubo vadovybė kovo 16 d. buvo susėdusi prie stalo su potencialiais pirkėjais ir apsvarstė pasiūlymą.

Vis dėlto atsakymas, pasak klubo valdybos pirmininkės ir Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorės Jūratės Zailskienės, buvo neigiamas.

„Gavus užklausą meras (Alvydas VaicekauskasDelfi) sukvietė rajono tarybą, dalyvavo ir visa klubo valdyba, ir potencialių pirkėjų atstovai. Išklausėme jų pasiūlymą, tuomet tarėmės tarpusavyje ir visi kartu nusprendėme, kad klubo neparduosime.

Klubo finansinė situacija yra nelengva, bet taip pat yra istorija, pasiekimai. Mūsų komanda išsikovojo vietą čempionate ilgu ir sunkiu darbu – niekas nenori tos istorijos žudyti“, – Delfi sakė J. Zailskienė, turėdama omenyje BHC planus ateityje klubą iškelti į Vilnių – tų pačių savininkų valdomą ASG areną, kurią ruošiamasi rekonstruoti.

Savivaldybė yra stambiausia Prienų klubo dalininkė, kontroliuojanti beveik 60 proc. balsų. Likę priklauso tituline rėmėja prieš šį sezoną tapusiai bendrovei „Labas Gas“, po vieną simbolinį balsą turi buvęs ilgametis ekipos vairininkas Virginijus Šeškus, klubo direktorius Adomas Kubilius ir Rimantas Šiugždinis.

Prienų klubui šis sezonas klostosi nesėkmingai – vos 3 pergales per 25 turus išstenėję Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai turnyro lentelėje yra paskutiniai 11-i.

Pastaruoju metu kone kasmet pavadinimą keitusi „Labas Gas“ ekipa savo istoriją skaičiuoja nuo 1994 metų, o LKL rungyniauja nuo 2009-ųjų.

Treniruojant komandos simboliu virtusiam V. Šeškui prieniškiai 2011 ir 2012 metais laimėjo LKL bronzos medalius, o 2013 ir 2014 metais iškovojo tuometę LKF taurę. Be to, 2017-aisiais Prienų krepšininkai tapo Baltijos krepšinio lygos čempionais.

Remiantis paskutine Registrų centrui teikta finansine ataskaita, praėjusių metų pradžioje nepadengti klubo finansiniai įsipareigojimai siekė 260 tūkst. eurų.

Kėdainiams ir Prienams pasitraukus iš G. Žiemelio interesų lauko, visi žvilgsniai vėl krypsta į Alytų. Neoficialiomis žiniomis, būtent per Dzūkijos sostinę drieksis naujojo Vilniaus klubo kelias link krepšinio elito.

Delfi ketvirtadienį nepavyko susisiekti su „Dzūkijos“ steigėju ir atstovu LKL valdyboje Tomu Pačėsu, kurio žmona Laima yra vienintelė klubo savininkė.

Tomas Pačėsas

Beje, Alytaus savivaldybė jau paskyrė klubui finansavimą ir per šiuos metus išmokės 220 tūkst. eurų.

Primename, kad apie LKL klubo pirkimą paskelbusi BHC pažadėjo jį įvardinti balandžio pabaigoje, kuomet pasibaigs reguliarusis sezonas.

Pagal LKL nuostatus, kovo 31 d. yra galutinis terminas, iki kurio klubams būtina pateikti dokumentus, reikalingus norint gauti kito sezono licenciją.

Delfi žiniomis, BHC prašė šį terminą pavėlinti savaite, tačiau teigiamo LKL atsakymo negavo.

Naujas klubas žengti į LKL galėjo ir komerciniu principu – sumokėjęs vienkartinį mokestį, kuris gali siekti nuo 200 iki 400 tūkst. eurų. Konkretų dydį kiekvienu atveju nustato atitinkamą prašymą gavusi LKL valdyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)