Jei nebūtų „išsipildžiusi svajonė“, LaMelo Prienuose kulniuotų į dešimtą klasę.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) reikalauja, kad 18 metų neturintį žaidėją iš užsienio pasikvietę klubai pateiktų garantijas, jog jaunuoliui bus sudarytos sąlygos mokytis.

Siųsdamas brolių Ballų registracijos dokumentus, „Vytautas“ pridėjo atitinkamą „Žiburio“ gimnazijos pažymą.

„Nebūtina realiai priimti žaidėjo į mokyklą, pakanka užtikrinti tokią galimybę, jeigu bus pareikštas noras“, – Krepšinis.lt žaidėjų registracijos subtilybes aiškino Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

Noro leisti savo atžalą į pamokas LaVaras Ballas nereiškia, bet „Žiburio“ gimnazijos vadovės I. Kačinauskienės teigimu, mokykla galėtų priimti „Vytauto“ naujoką ne tik teoriškai, bet ir praktiškai.

„Problemų nebūtų. Pas mus klasėse vietų visada yra – čia ne didmiestis, kad vaikai nesutilptų. Ir panašios patirties jau turime: ketverius metus dalyvavome tarptautinėse mainų programose, tris mėnesius gimnaziją lankė ir italai, ir prancūzai, viena amerikietė mokėsi visus metus“, – Krepšinis.lt pasakojo direktorė.

Bet Ballų šeimynėlė į išsilavinimą žiūri pro pirštus. Brolių tėvas LaVaras pasiėmė 19-metį LiAngelo iš Kalifornijos universiteto šiam vos pradėjus studijuoti, o jaunėlį LaMelo – iš „Chino Hills“ vidurinės mokyklos.

Aukštojo mokslo diplomo neturės ir vyriausias iš brolių – 20-metis Lonzo, praėjusią vasarą palikęs universitetą dėl Los Andželo „Lakers“ klubo šaukimo.

Sūnums tęsti mokslų LaVaras nemato prasmės ir vadina tai „kelio sutrumpinimu“. Patys jaunieji krepšininkai tam neprieštarauja.

„Svajonės išsipildymas“, – faktą, kad daugiau nebelankys mokyklos, pakomentavo LaMelo.

Paklausta, kaip vertina garsiųjų Prienų svečių požiūrį į mokslą, „Žiburio“ gimnazijos direktorė traukė pečiais.

„Gal tėvas jiems privačiai samdo mokytojus? JAV tai populiaru, o ypač – Kalifornijoje. Pas mus, Lietuvoje, mokslas taip pat tik iki 16 metų privalomas, o toliau – jau pačių pasirinkimas“, – sakė I. Kačinauskienė.

Nors filmavimo kamerų spiečiaus nuolat lydimo jaunojo krepšininko mokykloje, kurią prieš 70 metų lankė poetas Justinas Marcinkevičius, veikiausiai nebus, Ballų pavardė koridoriuose ir taip linksniuojama.

Prienų "ŽIburio" gimnazija

„Žinoma, vaikai kalba apie juos. Tuo labiau, kad „Vytauto“ klubas organizuos Prienų mokykloms susitikimą, bus atviras turnyras su mūsų mokiniais, žaidžiančiais krepšinį. Gal ir būtų įdomi pramoga viena dienai, jeigu jie čia su tomis visomis savo kameromis ateitų“, – šypsojosi I. Kačinauskienė.

Primename, kad LaMelo Ballas yra jauniausias krepšininkas visoje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – už amerikietį metais vyresni Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“), Ugnius Nikitinas (Utenos „Juventus“), Deividas Sirvydis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Šarūnas Valunta (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Martynas Arlauskas (Kauno „Žalgiris“).

Tiesa, visų laikų „jaunystės“ rekordo LaMelo nepagerintų, net jei pasirodytų ant parketo LKL rungtynėse. Jo komandos draugas Edvinas Šeškus 2009-aisiais lygoje debiutavo būdamas vos 14 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)