Ketvirtadienį vykusiame susitikime su žiniasklaida LKL prezidentas Remigijaus Milašiaus tikino, kad vasarą tiek pati lyga, tiek 10 jos klubų deramai atliko namų darbus.

Licencijas gavo visi 10 lygos klubų, plačiai aptarinėtos kai kurių komandų – ypač Kėdainių „Nevėžio“, skolos žaidėjams panaikintos.

Tačiau lygos vadovybė neslepia, kad du klubai – jau minėtasis „Nevėžis“ ir Prienų „Skycop“ – visą sezoną bus po padidinamuoju stiklu dėl savo finansinio stabilumo.

„Dar vasarą vykusiame LKL valdybos posėdyje nutarėme, kad Prienų ir Kėdainių klubai bus ypatingai stebimi. Nuspręsta, kad finansinis jų patikrinimas gali būti vykdomas bet kada, kada tik lyga panorės – ar kas mėnesį, ar kas du“, – pažymėjo LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

Anot jos, nuo šiol visi naujus žaidėjus registruojantys klubai lygai turės pateikti ir kuo konkretesnius duomenis apie krepšininkus, jų sutartis, oficialius agentus, kurie jiems atstovauja. „Šešėlių nebėra“, – tikino R. Liuimienė.

Jai pritarė ir R. Milašius, ypač akcentavęs faktą, kad Prienų klubo reikalai susitvarkė radus naują rėmėją – įmonę „Skycop“, valdomą žinomo verslininko Gedimino Žiemelio.

„Dabar tai daug rimtesnis klubas nei anksčiau, kai Prienuose egzistavo kažkokia asociacija su 30 ar 40 steigėjų, o atsakingo žmogaus nebuvo. Tada galvojome, kad viską sprendžia Virginijus Šeškus. Dabar klubas persirašė įstatus – jie bus tokie kaip Vilniaus „Ryte“ ar Klaipėdos „Neptūne“. 20 dalių, gal atsiras ir pagrindinis dalininkas. Džiaugiuosi, kad dar pernai išsprendėme „Neptūno“ problemas, dabar išsisprendė ir Prienų reikalai – tai buvo paskutinė komanda, kuriai reikėjo tvarkytis viduje“, – dėstė R. Milašius.

Dabar krepšininkai ir NBA žaidžia iki 41 metų, netgi puikiai. O broliams Lavrinovičiams šiuo metu – po 38 metus, tikrai negalima nurašyti. Žiūrėkite, kad ten dar keli nauji žaidėjai neatsirastų – tada visos šypsenos dings.
Remigijus Milašius

„Nevėžis“? Apie Kėdainius buvo daug kalbų, prieš išduodant licenciją ne kartą vykome pas juos. Ir galiu pasakyti, kad visos skolos žaidėjams panaikintos. O kaip „Nevėžiui“ seksis naujame sezone – nežinau“, – pridūrė LKL prezidentas.

Viena iš šeštadienį prasidėsiančio LKL čempionato naujovių – baudų už nepagrįstą kritiką panaikinimas. Praėjusį sezoną už savo nuomonės apie teisėjavimą išsakymą ne kartą buvo baustas Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, kitų klubų atstovai, tačiau nuo šiol savo mintis jie galės reikšti laisvai.

Šarūnas Jasikevičius

Tiesa, LKL tikisi, kad tokia laisvė neperaugs į viešą drabstymąsi purvais.

„Aš labai tikiuosi, kad čempionato dalyviai, prieš išsakydami kritiką, pasvers ir apgalvos žodžius, nesieks įžeidinėti kitų, nes mes visi esame žmonės. Visi mes darome klaidas – tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek teisėjai. Ir dažniausiai, ne blogų norų ir ketinimų vedini. Tačiau kiekvienas turi atsakyti už savo darbą“, – laukdama, „laisvo žodžio“ sezono starto kalbėjo R. Liuimienė.

Savo ruožtu, LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis pažymėjo, kad siekdama gerinti teisėjavimo kokybę, lyga mažina aikštės teisėjų skaičių, palikdama dirbti tik pačius kvalifikuočiausius. Pernai LKL dirbo 20, o dabar – 17 arbitrų. Iš jų 11 turi tarptautinę kategoriją.

Paprašytas įvardinti, ko tikisi iš artėjančio sezono, R. Milašius tvirtino norintis įtemptos kovos turnyro lentelėje. Ir netrukus grįžo prie Prienų klubo, prajėusį sezoną LKL likusio paskutinėje vietoje, pavyzdžio.

„Kuo daugiau intrigos, tuo daugiau žiūrovų arenose – tokia mūsų siekiamybė. Ir gali būti visko. Dabar neįmanoma pasakyti, kaip komandos išsidėlios lentelėje tarp 4-10 vietų. Nereikia šypsotis kalbant apie Prienų klubą, kad prisirinko veteranų. Dabar krepšininkai ir NBA žaidžia iki 41 metų, netgi puikiai. O broliams Lavrinovičiams šiuo metu – po 38 metus, tikrai negalima nurašyti. Žiūrėkite, kad ten dar keli nauji žaidėjai neatsirastų – tada visos šypsenos dings“, – tikino jis.

R. Milašius ir toliau nesikrato vizijos ateityje LKL matyti 12 komandų. Jau praėjusiame valdybos posėdyje visi klubai balsavo, ar šio sezono LKL nori matyti 10 ar 12 klubų, tačiau buvo pasilikta prie mažesnio skaičiaus.

Anot R. Milašiaus, į vietą LKL ateityje rimtai pretenduos naują areną pasistačiusi ir Turkijos įmonės paramą gaunanti Jonava, taip pat ir Marijampolė, kurioje, pasak LKL prezidento, jau kitais metais bus pradėta statyti nauja arena.

„Žinodami, kokia yra situacija, kad Eurolygoje rungtynių dar daugės, kitais metais valdyboje vėl pateiksime du variantus – su dešimčia ir daugiau klubų. Ir vėl bus suteikiama teisė rinktis“, – žadėjo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

26-asis LKL sezonas startuos rungtynėmis šeštadienį Kaune, kur vietos „Žalgiris“ priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Sekmadienį vyks dar trejos rungtynės. Vilniaus „Rytas“ priims Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūnas“ – Kėdainių „Nevėžį“, o „Skycop“ Prienuose žais su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)