Lygiai vienas – tiek naudingumo balų „sukaupė“ I. Brazdeikis per visą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio seriją su Panevėžio „Lietkabeliu“, susidėjusią iš ketverių rungtynių.

Gyvybės ženklų 24-erių krepšininkas parodė finalo su Vilniaus „Rytu“ starte (9 taškai, 9 naudingumo balai), bet antrosiose rungtynėse jau buvo „neigiamas“ (-5 naudingumo balai) ir nepelnė nė taško.

Galiausiai antradienį Iggy priminė apie save per vieną kėlinį susmaigstęs 4 tritaškius į „Ryto“ krepšį ir iš viso prie pergalės 95:80 prisidėjęs 15 taškų.

Bet vėlgi – iš artimesnio nuotolio atakuoti sekėsi žymiai sunkiau (1/5 dvitaškių), kartą jis žioplai įteikė kamuolį tiesiai varžovui į rankas ir dėl greitai surinktų trijų asmeninių pražangų žaidė mažiau nei, pavyzdžiui, Tomas Dimša.

Visa tai per 17 min. virto ne tokiu jau patraukliu 7 naudingumo balų kraičiu.


Tačiau po trečiojo finalo susitikimo paklaustas, kaip reaguoja į prastesnių rungtynių seriją, I. Brazdeikis purtė galvą.

„Manau, aš turėjau labai gerų rungtynių (įprastai anglų kalba į žurnalistų klausimus atsakantis I. Brazdeikis šią frazę ištarė lietuviškai – Delfi). Aš pasitikiu savo sugebėjimais. Viskas priklauso nuo to, kiek progų gaunu – vieną vakarą žaidžiu daugiau, kitą – trumpiau. Manau, tai viską ir lemia, nuo to priklauso, ar rungtynių metu pagaunu savąjį ritmą“, – dėstė Iggy.

Pasitiki jis ir savo tritaškiu – nors prieš antradienio dvikovą buvo prametęs 14 kartų iš eilės.

„Gindamiesi prieš mane „Ryto“ žaidėjai pro užtvaras lenda „per apačią“, provokuoja mesti. Bet ties šiuo žaidimo elementu aš dirbu kiekvieną mielą dieną, todėl žinau, kad man tereikia nesustoti atakuoti“, – sakė I. Brazdeikis.

K. Maksvytis teigė po praėjusio savaitgalio mačo Vilniuje kalbėjęsis su I. Brazdeikiu apie jo žaidimą. Pats žalgirietis apie tai neužsiminė ir tvirtino, jog kiekvienas žaidėjas ir taip suprato, kad tąsyk pasirodymas buvo nepriimtinas.

„Nemanau, kad tos rungtynės parodė, kokia iš tiesų esame komanda. Tiesiog tąkart tinkamai nesikovėme. Gerai vieni kitus pažįstame, todėl tiksliai žinojome, kaip reaguoti“, – tvirtino Kaune gimęs, bet Kanadoje užaugęs krepšininkas.

Kliuvo jam pipirų ir dėl elgesio po antrojo serijos susitikimo. Kai visa komanda tradiciškai sustojo aikštės viduryje sumušti delnais, I. Brazdeikis jau neatsigręždamas kulniavo į rūbinę.

Dabar dvimetrinis žaidėjas tikina, jog tai buvo nesusipratimas.

„Buvau taip nusivylęs dėl nesėkmės, kad to net nepastebėjau. Galvojau apie visai ką kita, tai tikrai nebuvo niekaip susiję su mano požiūriu į komandą. Pralaimėjimas Vilniuje buvo labai skaudus, ypač dėl to, kad patys jautėme, jog pabaigoje nustojome kovoti. Tikiuosi, mano komandos draugai ir treneriai tiki manimi, tikrai nenorėjau nieko įžeisti“, – aiškino I. Brazdeikis.

Jis taip pat patikino LKL vertinantis vienodai kaip ir Eurolygą – „nepaprastai rimtai“.

O paklaustas, kur atmosfera įspūdingesnė – „Žalgirio“ ar „Jeep“ arenose, I. Brazdeikis atsakė nesusimąstydamas.

„Manau, kad „Žalgirio“ sirgaliai yra geriausi galbūt net visame pasaulyje. Net nėra ko lyginti“, – šyptelėjo krepšininkas.

Primename, kad finalo seriją, kurioje kovojama iki trijų pergalių, praėjusią savaitę sėkmingiau pradėjo žalgiriečiai (108:93), bet „Rytas“ netrukus pasiekė revanšą (94:71). Abi ekipos apgynė namų sienas.

Ketvirtosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Vilniuje.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją