Taškas į tašką ketvirtame kėlinyje virusią kovą išsprendė Kennethas Gainesas, iš viso pelnęs 27 taškus.

Per paskutines 4 minutes net 11 taškų sumetęs K. Gainesas padėjo „Juventus“ perkelti seriją iki dviejų pergalių į Vilnių, kur Dainiaus Adomaičio auklėtiniai triumfavo tik po dramatiškos kovos ir netaiklaus varžovų aukštaūgio Martino Gebeno tritaškio paskutinėmis sekundėmis – 93:91.

„Ryto“ treneris po pralaimėjimo Utenoje neslėpė, kad neliko patenkintas saviškių pasirodymu ir įspėjo, jog su tokiu žaidimu gali iškilti rimtų problemų ir sekmadienį sostinėje.

„Viskas labai paprasta – viskas yra apie fiziškumą. Jeigu mes sekmadienį leisime jiems vėl surinkti 20 taškų antraisiais šansais, turėsime tokias pačias rungtynes. Čia yra pagrindinis dalykas šitoje serijoje.

Aišku, šiandien toks „x“ faktoriumi tapo K. Gainesas, kuris pataikė daug ir sudėtingų metimų. Norėjome gynyboje žaisti truputį kitaip prieš jį, bet neišėjo. Kitoje pusėje jie rizikavo mūsų tritaškiais, o mes patys nepataikėme daug laisvų metimų.

Nusiteikimo nebuvimas – pats kvailiausias pasiteisinimas, koks galėtų būti. Paprasčiausiai jie kai kuriose pozicijose turi persvarą prieš mus. Dabar serijos rezultatas yra lygus ir svarbus kiekvienas taškas“, – pabrėžė strategas.

Tuo metu „Juventus“ vairininkas spaudos konferencijoje spindėjo džiaugsmu ir siuntė linkėjimus į Prienus.

„Sveikinimai Virgiui! Girdėjau gerą darbą padarė. Mes čia irgi šiek tiek pasistumdėme“, – šypsojosi Žydrūnas Urbonas.

„Reiktų sakyti, kad mes dar nieko nepadarėme, viskas prieš akis, tačiau mums pavyko atikrintamosiose nugalėti „Rytą“. Tai labai gera komanda, geras treneris, žaidėjai ir pati organizacija. Šiandien irgi buvo sunkių momentų, bet peržengėme tą liniją, nes prieš tai mes kažkaip gale atiduodavome iniciatyvą, galbūt tuo mentalitetu, galvodami, kad tai – galingas klubas. Buvo labai sudėtinga, kadangi Arvydas Šikšnius pačioje pradžioje pasitempė čiurną, vėliau tą tas pats atsitiko ir Karoliui Guščikui bei Tomui Dimšai, bet mums pavyko išvairuoti“, – džiaugėsi jis.

Šios ketvirtfinalio poros nugalėtojai pusfinalyje žais arba su Klaipėdos „Neptūnu“, arba su Prienų „Skycop“ (jų serijoje – 1:1).

Kitame pusfinalyje savo santykius aiškinsis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)