Su rinktine kol kas ir toliau daugiausiai dirba fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas, rašoma pranešime spaudai.

Pasikeitimas rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštyje: liepos 28 d. planuotų rungtynių su Švedijos rinktine Kaune Lietuvos vyrų rinktinė nežais. Su švedais tą pačią dieną, 19 val. (kaip ir buvo numatyta) Kauno sporto halėje rungtyniaus Lietuvos studentų rinktinė.

Tokį sprendimą vyriausiasis vyrų rinktinės treneris Ramūnas Butautas ir studentų rinktinės vyriausiasis treneris Mindaugas Lukošius priėmė atsižvelgdami į dabartinę situaciją abejose komandose.

"Kadangi keletas mūsų pagrindinių žaidėjų prisijungs prie komandos vėliau, nei planavome sudarinėdami programą vasaros pradžioje, dabartiniame pasiruošimo etape dvejos rungtynės per dvi dienas mums yra tikrai nereikalingos", - sakė R.Butautas.

Papildomomis rungtynėmis su švedais patenkintas buvo ir M.Lukošius.

"Mums papildoma kontrolinė dvikova tikrai bus naudinga", - sakė M.Lukošius.

Sekmadienį į Palangą buvo atgabenta 30 pulsometrų, 15 kurių skirta vyrų, likę 15 – moterų rinktinei, kuri taip pat pradeda stovyklą Palangoje. Pulsometras – medicininis prietaisas, kuris segamas krepšininkui ant krūtinės treniruotės metu. "Jo paskirtis – tikrinti žaidėjo širdies darbą treniruotės metu, - sakė vienas rinktinės gydytojų Vytenis Trumpickas. – Pulsometro dėka treneriai mato, kaip krepšininko širdis reaguoja į tam tikrus krūvius, kokiu pajėgumu žaidėjas atlieka tą ar kitą pratimą".

Dėl likusių žaidėjų atvykimo situacija liepos 15-ai buvo tokia: Rimantas Kaukėnas, Šarūnas Jasikevičius ir Ramūnas Šiškauskas turi prisijungti prie komandos nuo liepos 21-22 d., kai rinktinė pradės antrąją stovyklą ir persikels į Klaipėdą.

Darius Songaila grįžta į Lietuvą šiandien, tad jis turėtų atvykti į Palangą kitos savaitės pradžioje. Kol kas dar neaiški data, kada į Lietuvą grįš Antanas Kavaliauskas, šiuo metu esantis JAV ir dalyvaujantis NBA vasaros lygos varžybose. R.Butautas kalbėjosi su A.Kavaliausku šeštadienį, žaidėjas pasakė, kad pirmadienį (liepos 16 d.) dar žaidžia vienerias lygos rungtynes ir po jų planuoja grįžti į Lietuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją