„Mūsų angaras – jūsų košmaras“, – prieš dvikovą tokiu transparantu prisistatė šeimininkų ištikimoji ir garsiausia „B Tribūna“.

Ir tikrą košmarą svečiai iš Kauno patyrė po ilgosios pertraukos.

Kurį laiką trečio kėlinio pradžioje komandas skyrė 6-9 taškai, o rungtynių lūžis įvyko jo antroje pusėje.

Tritaškiais žalgiriečius baudė Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius, o svečiai atitrūko 68:53.

Iniciatyvą turėję šeimininkai prieš lemiamą kėlinį pirmavo net 75:56.

Ketvirtame kėlinyje dominavęs „Rytas“ vienu metu mėgavosi 30 taškų persvara ir neleido „Žalgiriui“ išsivaduoti iš košmaro iki pat jų pabaigos.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pergalės priežasčių siūlė ieškoti gynyboje.

„Drąsiai galiu sakyti, „Rytas“ pradėjo finalą. Susitvarkėme su tomis problemomis, kurios mus labiausiai žeidė pirmose rungtynėse.

Žaidėjai gretai padarė išvadas, kiečiau kovojome dėl kamuolių, vertėme varžovus dažniau klysti, susitvarkėme su Arnu (Butkevičiumi), kuris „Žalgiryje“ yra labai svarbus žaidėjas.

Trečias kėlinys, kuris mus skandino Kaune, šįvakar Vilniuje nešė į pergalę. Buvome pasiruošę varžovų kietesniam žaidimui po pertraukos. Puolime – niekas nesikeičia, pirmose rungtynėse – 93 taškai, šeštadienį – 94-i. Bet šįvakar matėte skirtumą gynyboje. Žaidėjai mėgavosi gynybiniais veiksmais“, – po pergalės kalbėjo „Ryto“ vedlys.

Anot stratego, ženklų indėlį šiose rungtynėse įnešė „Ryto“ sirgaliai.

„Galime drąsiai teigti, kad „Jeep“ arena prilygsta pačioms karščiausioms Europos arenoms, o galbūt jas ir pranoksta.

Tą mes jautėme patys. Kas nesutinka, tai jau ne mūsų problema“, – fanus gyrė G. Žibėnas.

Strategas mano, kad visi žaidėjai, įskaitant ir Fosterį, yra įjungę maksimalią pavarą finale.

„Nesinori ieškoti herojų puolime, nes jų daug buvo gynyboje. Nesinori kalbėti apie puolimą, nes šioje vietoje nėra pokyčio, buvome tokie patys, kaip ir Kaune. Esminis skirtumas – gynyboje. Jei norite išgirsti pagyras atskiriems žaidėjams, tai jas dalinsiu už gynybą“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Trečiasis serijos mačas – birželio 6 dieną Kaune.

Ketvirtosios rungtynės – birželio 8 d. Vilniuje, maksimalios serijos atveju lemiamas penktasis mačas – birželio 10-ąją Kaune.

Kovą iki trijų pergalių „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose pradėjo įveikdamas svečius iš sostinės 108:93.

Reguliariajame sezone „Rytas“ principinius priešininkus įveikė du kartus iš trijų.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją