Po įvykio D. Motiejūnas pabrėžė, jog jaunųjų talentų ugdymas – reikšminga misija, bei pasidžiaugė, kad prie jos prisidedančių gretos gausėja. Pasak krepšininko, stovykla buvo įkurta tam, kad gabūs vaikai turėtų pačias geriausias galimybes tobulėti ir treniruotis, kurių pats kaip krepšininkas jaunystėje jis neturėjo.

„Jaunieji krepšininkai siekia daugiau, treniruojasi uoliau ir jau nuo mažų dienų dirba, kad pateisintų krepšinio šalies vardą. Todėl yra visa galva aukščiau ne tik dėl savo ūgio, bet ir todėl, kad kasdien stengiasi pasiekti užsibrėžtus tikslus. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jaunimo ugdymo bei pratęsti jau nuo tarpukario besitęsiančią mecenatystės tradiciją“, - sakė M. Horbačauskas. Jis pabrėžė, jog tiek anksčiau, tiek dabar įmonė remia jaunimą ir skiria studentams vardines stipendijas.

„Lietuvoje atidaryti profesionalią krepšinio stovyklą D. Motiejūnas nusprendė pirmais NBA karjeros metais. Pagrindine šios iniciatyvos priežastimi tapo Donato noras suteikti galimybę jauniesiems sportininkams turėti viską, ko reikia, kokybiškoms treniruotėms ir meistriškumo ugdymui. Todėl stovyklos tikslas – turėti kuo stipresnius rėmėjus, kad į stovyklą galėtų atvykti daugiau talentų, kuo profesionalesni treneriai, o vaikai būtų aprūpinti sportine apranga, įranga, pilnaverčiu maistu, patogia gyvenamąja vieta“, – vardijo vienas stovyklos organizatorių Virginijus Bulotas.

Šiemet stovykloje dalyvauja ir pats Lietuvoje viešintis D. Motiejūnas, kuris labai daug prisideda prie organizavimo, dalijasi patirtimi, stebi treniruotes.

Stovykloje dalyvauja gabiausi 13-16 metų amžiaus berniukai, kuriuos kruopščiai atrenka Lietuvos krepšinio federacija. Specialios treniruotės ir apmokymai vyksta vaikams su negalia. Kiekvienais metais renginyje dalyvauja 6-7 specialistai, tarp kurių: „Rockets“ klubo asistentas Mattas Brase‘as, dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris ir buvęs krepšininkas Marcelo Nicola, Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, Šiaulių komandos treneris Gediminas Petrauskas, taip pat Šarūnas Sakalauskas, Sigitas Krukis, Rimvydas Samulėnas, latvis Gatis Melderis ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)