Dariaus Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje 84:71 įveikė Belgijos krepšininkus bei vėl išlygino savo pergalių ir pralaimėjimų balansą C grupėje (2/2).

FIBA „burbulo“ šeimininkai parodė kur kas daugiau noro ir pastangų nei penktadienį, kuomet nusileido Danijai.

„Su visa pagarba danams, toks pralaimėjimas... Kaip ir sakė treneris, kiekvienas turėjo grįžęs į savo kambarį pasižiūrėti į veidrodį, suprasti, kad viskas prasideda nuo tavęs paties. Esame patenkinti pergale, žaidimu ir užsidegimu“, – komentavo rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs puolėjas Eimantas Bendžius (19 taškų).

„Manau, šiandien svarbiausia buvo atsitiesti po pralaimėjimo danams, daugiau apie nieką negalvojome. Išėjome su visai kitokia energija, užsivedę, palaikėme vienas kitą, atsarginių suolas buvo gyvesnis“, – pridūrė 13 taškų pelnęs vidurio puolėjas Laurynas Birutis.

Tiek pat taškų surinkęs ir dar 8 kamuolius atkovojęs Mindaugas Kuzminskas neslėpė, jog jei penktadienį aikštėje lietuviai atrodė apsnūdę, tai po rungtynių užmigti sekėsi sunkiai.

„Daniškas dinamitas“ – šią pravardę kukliai skandinavų krepšinio rinktinei galėtų paskolinti tautiečiai futbolininkai, mat ji pati savosios paprasčiausiai dar neužsitarnavo – pažadino D. Maskoliūno auklėtinių ambicijas.

„Po tokios, pavadinkime, gėdos tikrai sunku užmigti. Ačiū Dievui, kad turime pakankamai patirties, kaip atsiriboti nuo pašalinių dalykų.

Tiesiog privalėjome laimėti prieš belgus. Nuo pirmos minutės stengėmės dominuoti ir nugalėjome. Jei mače su danais sėdėjome ant suolo ir tylėjome, šiandien visas suolas buvo įsitraukęs, nepriklausomai nuo to, kas kiek žaidė. Kaip ir praėjusiame „lange“, po labai prastų pirmųjų rungtynių antrąsias žaidėme dviguba jėga. Jei tik išgyvendintume tokį bangavimą, viskas turėtų būti gerai“, – samprotavo M. Kuzminskas.

Varžovų mobilizaciją pastebėjo ir pirmą nesėkmę patyrę belgai (3/1), pirštu baksnoję į 13 lietuvių puolime atkovotų kamuolių.

„Oponentai buvo tikrai labai aktyvūs, labai agresyvūs nuo pirmos sekundės. Mes atsakyti nesugebėjome. Klampios pirmos minutės, klydome pernelyg dažnai, perskubėdavome, praleidome kelis lengvus tritaškius. Ir leidome atkovoti kamuolį po savuoju krepšiu – net po baudų metimų. Antroje dalyje pagerinome gynybą nuo lietuvių žaidimo du prieš du, bet varžovai mus žeidė „centruodami“ baudos aikštelėje“, – analizavo Belgijos strategas Dario Gjergja.

Tiesa, jis turėjo kuo pasiguosti. Belgai Vilniuje pralaimėjo mažesniu skirtumu nei praėjusį vasarį sutriuškino lietuvius Monse (86:65).

D. Maskoliūnas teigė, jog atsižvelgiant į dabartinę turnyro situaciją taškų skirtumas nebėra svarbus. D. Gjergjai atrodo kitaip.

Teoriškai išties dar įmanoma, jog lietuviai ir belgai surinktų po lygiai pergalių ir tarpusavyje konkuruotų dėl antros vietos grupėje.

„Labai svarbu, kad išlaikome įvykių kontrolę savo rankose. Dabar turėsime protingai užbaigti šias varžybas“, – pažymėjo 45-erių treneris.

Vertindamas saviškių pasirodymą, jis priminė, jog į Vilnių belgai dėl įvairių priežasčių atvyko be praėjusiame atrankos „lange“ svarbiausius vaidmenis atlikusių lyderių: Jonathano Tabu, Quentino Serrono, Maxime'o De Zeeuwo.

„Lietuva turi 65-70 krepšininkų, žaidžiančių užsienyje. Šiuo požiūriu mes esame žymiai mažesnė krepšinio šalis. Ir šįkart neturėjome beveik pusės sudėties, kovojusios praėjusiame „lange“. Tad esu labai laimingas dėl mūsų pademonstruoto mentaliteto. Tik turime viską užbaigti protingai“, – pakartojo D. Gjergja.

Lietuvos ir Belgijos rungtynių statistika

„Gerai bent tai, kad neleidome lietuviams laimėti didesniu taškų skirtumu. Tai įvertinus, manau, kad šis „burbulas“ mums buvo sėkmingas. Tam, kad žaistume dar geriau, reikia daugiau nei trijų dienų treniruočių“, – antrino aukštaūgis Pierre'as-Antoine'as Gillet.

Tik puolime komandą šįkart tempęs Retinas Obasohanas laikėsi kitokios nuomonės.

„Visada einame į aikštę siekti pergalės, nenorime skaičiuoti taškų skirtumo. Reikia nukelti kepurę prieš lietuvius, jie puikiai žaidė abiejose aikštės pusėse. Mums prieš svarbiausius likusius mačus dar reikia paaugti kaip komandai. Sakyčiau, šis „langas“ mums nebuvo sėkmingas“, – nusivylęs liko 21 tašką sekmadienį pelnęs gynėjas.

Užtat gyvenimo sąlygos Vilniaus „burbule“ belgų visiškai nenuvylė.

Už užtikrintą saugumą šeimininkams padėkojęs D. Gjergja varžybų organizaciją apibūdino paprastai.

„Šiek tiek keista, kadangi negalėjome niekur išeiti, buvome tarsi auksiniame narvelyje uždaryti. Bet jame viskas – super, super, super“, – sakė specialistas.

Kitose sekmadienio C grupės rungtynėse antrą iš eilės pergalę Vilniuje nuskynė Danija (2/2), 91:90 palaužusi Čekiją (1/3).

Primename, kad penktadienį belgai sutriuškino čekus 90:62, o lietuviai 76:80 krito prieš danus.

Paskutinis Europos čempionato atrankos varžybų „langas“, kuriame ir paaiškės dviejų kelialapių į 2022 metais vyksiantį finalinį etapą savininkai, laukia ateinantį vasarį. Lietuvos krepšinio federacija vėl sieks priimti C grupės komandas Vilniuje.

Čekija yra garantuota dėl vietos pirmenybėse kaip viena iš jų šeimininkių, tad dėl kelialapių varžosi lietuviai, belgai ir danai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)