Teisėjavimas buvo į vienus vartus“, – po Atėnuose patirto apmaudaus pralaimėjimo 93:94 Lietuvos žiniasklaidos atstovams pareiškė Š. Jasikevičius. Trenerio nuomone, paskutinės žalgiriečių atakos metu ketvirtojo kėlinio pabaigoje prieš Keviną Pangosą varžovai prasižengė net tris kartus, tačiau arbitrų švilpukai tylėjo. Apie tai, kad pražanga stabdė kanadietį, Antanui Kavaliauskui prisipažino ir „Panathinaikos“ aukštaūgis Jamesas Gistas.

Oficialioje spaudos konfrencijoje, kurioje dalyvavo vietos žiniasklaida, Š. Jasikevičius taip pat nesusilaikė nuo kritikos arbitrų atžvilgiu.

„Prieš sakydamas tai, ką galvoju, aš noriu dar kartą padėkoti „Panathinaikos“ žmonėms, kurie taip šiltai mane sutiko. Man visuomet čia smagu sugrįžti. Čia jaučiuosi kaip namuose, niekada nepamiršiu šios vietos“, – spaudos konferenciją pradėjo Šaras.

„Aš pažymėsiu, kad rungtynes pradėjome labai blogai. Turbūt neparengiau savo krepšininkų kovoti Atėnuose su tokiais galingais varžovais. Mes sugebėjome atsitiesti, bet teisėjai mačo pabaigoje nulėmė rungtynes“, – jau aštriau tęsė strategas.

Netrukus Šaras dar kartą pažymėjo, kad neturi jokio nusistatymo prieš „Panathinaikos“ klubo organizaciją ir fanus, tačiau dėl teisėjavimo tvirtino negalintis tylėti.

„Aš taip pat atstovauju puikiai organizacijai ir turiu kalbėti apie tai, ką visi matė. Tai yra mano pareiškimas“, – turėdamas omenyje kritiką arbitrams pažymėjo Š. Jasikevičius.

Po šio lietuvio pasisakymo žurnalistas graikų kalba uždavė klausimą apie epizodus, kuriuose, Š. Jasikevičiaus nuomone, klydo arbitrai. Jį treneriui išversti bandė konferencijos vedėjas.

„Minėjote, kad teisėjai nulėmė mačo baigtį. Ar kalbame apie pražangą pagrindinio laiko pabaigoje ar...?“, – vedėjas netgi nesuspėjo pabaigti vertimo iki galo, kai piktai į salę žiūrėdamas Šaras pats ėmė klausinėti.

„Kas uždavė šį klausimą? Kurioje rungtynių dalyje? Kuris epizodas? Kuris iš kelių epizodų?“, – nustebęs tikslinosi lietuvis. –„Jūs tikrai klausiate šito? Vau!“.

Jasikevicius Vs @Trigic23 😂😂

P.S.: Saras didn't talk about specific plays or parts of the game though... pic.twitter.com/TKZGp8c380— Harris Stavrou (@harris_stavrou) January 25, 2018

Netrukus, jau ramiau atsakęs į dar vieną klausimą ir baigęs konferenciją apie teisėjavimą į „vienus vartus“, Šaras paliko salę.

Savo ruožtu „Panathinaikos“ strategas Xavi Pascualis, paklaustas, kaip vertina Š. Jasikevičiaus pareiškimą, purtė galvą.

„Aš esu toks treneris, kuris stengiasi dėl nieko nesiskųsti. Šį sezoną galėjau skųstis po trejų ar ketverių rungtynių, tačiau tai ne mano stilius. Ir šiandien galėčiau kalbėti apie daugybę situacijų, tačiau to vėlgi nedarysiu. Tokia mano filosofija.

Kai treniruoji tokią komandą kaip „Panathinaikos“, tu neturi teisės skųstis. Šitie fanai nenori matyti besiskundžiančio trenerio. Jie manęs prašo laimėti, ir mes einame kovoti, kad ir kas benutiktų. Ir tos pozicijos aš niekada nekeisiu“, – pažymėjo jis.

Visas Š. Jasikevičiaus pasisakymas spaudos konferencijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)