„Buvimas tarp keturių svarbiausių, geriausių komandų ir rungtynės Belgrade yra didžiulis laimėjimas. Ir tas laimėjimas ne tik demonstruoja komandinį žaidimą, tai ir valia, ir komandos stiprybė, ir trenerio stiprybė, kuri sugebėjo išspausti arba padėti komandai parodyti viską, ką ji gali.

Ir tai yra rodiklis, kad mes tikrai esame verti būti Belgrade“, – Kauno „Žalgirio“ krepšininkus gyrė D. Grybauskaitė.

Prezidentė nesiryžo spėlioti, kurią vietą užims žalgiriečiai. Pasak jos, dalyvavimas Eurolygos finaliniame ketverte jau yra didžiulis laimėjimas.

Šalies vadovė paragino visus Lietuvos piliečius didžiuotis „Žalgirio“ pasiekimais ir tuo, kad krepšinis išlieka svarbia Lietuvos identiteto dalimi.

„Linkiu mums visiems didžiuotis, kad krepšinis lieka vienas iš svarbiausių identiteto požymių, kad tai yra mūsų nacionalinis žaidimas“, – LRT televizijai kalbėjo Prezidentė.

D. Grybauskaitė ketina gyvai stebėti abejas rungtynes, kurias penktadienį ir sekmadienį žais „Žalgiris“.

Premjeras Saulius Skvernelis taip pat ketina privačiai vykti į Belgradą vienerioms rungtynėms sekmadienį. Premjeras prognozuoja, kad sekmadienį jis stebės Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA akistatą finale.

Pusfinalio rungtynėse gegužės 18 dieną, 19.00 val. Lietuvos laiku, žalgiriečiai susitiks su Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) komanda. Kitame pusfinalyje rungtyniaus Maskvos CSKA (Rusija) ir Madrido „Real“ (Ispanija) ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)