Likus žaisti vos 10 sekundžių ir sostinės klubui atsiliekant trimis taškais, „Lietuvos rytą“ gelbėjo Rokas Giedraitis, kurio tikslus šūvis išplėšė pratęsimą.

Tačiau jo metu aistringai palaikomas sostinės klubas nebesugebėjo sulaikyti svečių.

„Lokomotiv“ krepšininkai priešpaskutinę pratęsimo minutę įgijo 6 taškų persvarą ir jau dalis žiūrovų ėmė kilti iš savo vietų nelaukdami mačo pabaigos.

Kol aistringiausi Vilniaus klubo fanai skandavo anksčiau laiko tribūnas paliekančius gerbėjus pašiepiančią skanduotę, svečiai jau neabejojo savo pergale ir nugalėjo „Lietuvos rytą“ 93:85 (18:21, 25:22, 18:21, 20:17, 12:4).

Rimas Kurtinaitis džiaugėsi auklėtinių pademonstruotu kovingumu prieš solidų varžovą. Tačiau pasak stratego, apmaudžios klaidos neleido pirmoje mačo pusėje atitrūkti ir mačo pabaigoje turėti solidesnį pranašumą. O pratęsime jo auklėtiniai tiesiog pristigo jėgų.

„Tokio lygio rungtynėse apmaudžios klaidos yra per didelė dovana varžovams. Su šia sudėtimi rungtyniaujant prieš tokį varžovą negalime suklysti, turime neskubėti su metimais, kontroliuoti žaidimą“, – po mačo teigė R. Kurtinaitis.

Iš viso 19 taškų pelnęs Rokas Giedraitis vėl reikiamu momentu ėmėsi lyderio vaidmens ir pataikė fantastišką tritaškį, leidusį išplėšti pratęsimą. Strategas džiaugėsi jo energija, bet norėtų didesnio stabilumo.

„Taip, pataikė, bet reikėjo dar vieno", - šyptelėjo strategas. „Žaidžia gerai, tačiau trūksta stabilumo, norėčiau matyti triskart iš eilės jį įmetantį. Robertas šiandien davė daug energijos. Neturiu jokių pretenzijų nei vienam auklėtiniui. Gaila, pritrūkome truputį sėkmės“, - apmaudo dėl išsprūdusio šanso neslėpė R. Kurtinaitis.

Trečiojo kėlinio viduryje sostinės klubas pirmavo dviženkle taškų persvara, tačiau ją varžovai ištirpdė per gerą minutę.

„Didžiausia problema tame, kad yra žaidėjai, su kuriais galime žaisti, tačiau trūksta tokių, kurie galėtų išsaugoti teigiamą rezultatą. Tokių daug neturime. Ch. Krameris būtų mums šį vakarą pagelbėjęs, tačiau, deja, šį vakarą jo neturėjome. Pabėgti galime, tačiau rezultato išsaugoti mums nepavyksta", - esminę ekipos problemą paminėjo R. Kurtinaitis.

„Žinoma, „Lokomotiv“ ekipa turi labai gerus žaidėjus. Sakyčiau, dar pavyko juos pristabdyti. Pavyzdžiui, Ch. Babbas šiandien pataikė tik 3 tritaškius iš 10-ies bandymų“, – pažymėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

R. Kurtinaitis taip pat pridūrė, kad pratęsimas galėjo pakrypti ir kita linkme.

„Mačo pabaiga galėjo susiklostyti visaip, tačiau šiuo metu negaliu daugiau išsireikalauti iš žaidėjų. Lauksime, kol pasveiks mūsų traumuoti krepšininkai. Pralaimėjome labai gerai komandai, todėl nieko baisaus nenutiko. Turime grupėje užimti ketvirtąją vietą, kad patektume į kitą etapą“, - bent jau minimalius „Lietuvos ryto“ tikslus priminė treneris.

R. Kurtinaitis turėjo ir gerų žinių dėl antradienį vakare padėti negalėjusio Chriso Kramerio: jis galbūt jau savaitgalį prisijungs prie komandos ir savaitgalį sulauks savo šanso LKL čempionato rungtynėse.

„Jei mes būtume jį šiandien leidę į aikštę, būtų tik išsidrąskęs. Aš nesu gydytojas, o mūsų medicinos specialistas minėjo, kad jis dar negali žaisti“, - pridūrė R. Kurtinaitis.

Lietuvos krepšinio lygoje naudingai žaidžiantis Martynas Echodas Europos taurėje žaidė tik minutę.

„Martynas dar nepasiruošęs žaisti, nes yra neatsigavęs po traumos: keturias dienas nesitreniravo, bet tikėjausi, kad pasirodys geriau.

Jis per minutę padarė dvi klaidas gynyboje, bet aš jį suprantu. Pabandžiau jį, bet nepavyko. Neturėjome tiek laiko, kad ilgiau galėtume laukti“, - pabrėžė sostinės klubo vairininkas.


Pasak R. Kurtinaičio, antradienio ryto naujienos dėl pokyčių klubo vadovybėje, kai „Lietuvos rytą“ paliko vienas savininkų Antanas Guoga, nei jo, nei krepšininkų neliečia.

„Viršuje sėdi protingi žmonės, jie susitars. Komanda atlyginimus gauna laiku, tad belieka tik gerai treniruotis, dirbti savo tiesioginį darbą ir koncentruotis tik į jį", - teigė R. Kurtinaitis.

Kitas „Eurocup“ turnyro rungtynes „Lietuvos rytas“ žais lapkričio 1-ąją trečiadienį išvykoje prieš Berlyno „Alba“ ekipą (22 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)