Sėkmingiau rungtynes pradėjęs „Žalgiris“ pirmajame kėlinyje keletą sykių sugebėjo įgyti dviženklę persvarą (15:15, 22:12), tačiau antrajame pramiegojo varžovų spurtą 0:10 ir leido varžovams susigrąžinti tai, kas buvo prarasta per pirmas minutes.

Po 20 min. „Žalgirio“ pranašumas buvo minimalus (37:36), sužaidus 30 min. ekipas skyrė 2 taškai (58:56).

Visgi įpusėjus ketvirtajam kėliniui galutinį rezultatą nulėmė „Crvena zvezda“ gynėjų individualus meistriškumas, o kertinius ir inciatyvą serbams perimti leidusius metimus realizavo argentinietis Luca Vildoza, viso pelnęs 27 taškus (6/8 dvit., 4/10 trit., 3/3 baud.).

Pačioje rungtynių pabaigoje žalgiriečiai dar turėjo savo šansą, bet atsiliekant 73:75 kamuolį prarado ilgą laiką komandą paskui save traukęs Keenanas Evansas.

"Crvena zvezda" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

Rungtynių pabaigoje neišvengta ir griausmingo politinio „Crvena zvezda“ sirgalių pareiškimo. Aleksandro Nikoličiaus arenos publika vieningai skandavo, kad Kosovas priklauso Serbijai.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 18 (4/6 trit., 8 atk. kam., 3 kld.), Kevarrius Hayesas ir Edgaras Ulanovas po 14, Karolis Lukošiūnas ir Rolandas Šmitas (0/4 trit.) po 6, Dovydas Giedraitis 5 (1/5 trit.), Laurynas Birutis 4, Tomas Dimša 3, Arnas Butkevičius 2, Tyleris Cavanaugh 1 taškas.

„Crvena zvezda“: Luca Vildoza 27 (4 perimti kamuoliai), Nemanja Nedovičius 21 (5/7 dvit., 2/11 trit.), Stefanas Lazarevičius 8, Ognjenas Dobričius, Benjaminas Bentilas ir Branko Lazičius po 5 taškus.

Branko Lazičius / Foto: Crvena zvezda klubas

Duško Ivanovičiaus įkvėpta Belgrado komanda pastaruoju metu padarė ryškiausią šuolį Eurolygos tunryro lentelėje ir po šeštosios savo pergalės paeiliui pralenkė „Žalgirio“ ekipą.

Savo ruožtu jau tris paskutinius savo mačus pralaimėjęs „Žalgiris“ yra įkritęs į duobę, iš kurios išsikapstyti šį kartą negalėjo padėti ir dalis krepšininkų – Kaune liko ir į Belgradą neskrido traumuotas Lukas Lekavičius bei susirgę Ignas Brazdeikis su Mantu Kalniečiu.

Į Serbiją Kazys Maksvytis išsivežė keletą dublerių komandos krepšininkų – Motiejų Krivą ir Kajų Kublicką. Pastarasis suspėjo debiutuoti pirmojo kėlinio pabaigoje, ant parketo praleidęs 5 sek. ir kartą pagal planą pažaidęs taisykles.

"Crvena zvezda" prieš "Žalgirį" / Foto: "Crvena zvezda" klubas

Šią savaitę „Žalgirio“ lauks ir dar vienas išbandymas. Ketvirtadienio vakarą namie žalgiriečiai kausis su Madrido „Real“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)