Kauno „Žalgirį“ praėjusią vasarą į Stambulo „Fenerbahče“ iškeitęs 28-erių puolėjas vylėsi padėjęs žingsnį į priekį.

Bet prie Eurolygos turnyro lentelės viršūnės jis nepriartėjo – atvirkščiai.

Žalgiriečių ketvirtadienį 99:62 sutriuškintas turkų klubas, pralaimėjęs 7 iš 8 pastarųjų mačų, nusmuko jau ant 15-os pakopos (5/10).

„Fenerbahče“ vairininko Igorio Kokoškovo žodžiais, E. Ulanovas šioje komandoje bene labiausiai dega noru laimėti – tad ir demoralizuojanti realybė jam turėtų būti skaudžiausia.

Geras lietuvio bičiulis „Žalgirio“ gretose Marius Grigonis teigė nė nemanąs jo klausti apie situaciją „Fenerio“ rūbinėje.

„Su Ule mes turime daugiau ką apkalbėti ir be krepšinio“, – pažymėjo gynėjas.

Vis dėlto pakomentuoti Stambule niekaip nesibaigiančią vargo vakarienę pasiryžo pats E. Ulanovas.

„Pralaimėjome beviltiškai, jokio pozityvo čia sveiku protu nerasi. Mano galvoje sukasi tik absoliučiai neigiamos mintys“, – neslėpė buvęs žalgirietis.

Jis teigė nesantis nusivylęs nei naujojo klubo organizacija, nei treneriais, nei komandos draugais. Kas kita kalbant apie patį krepšinį.

„Apie žaidimą, apie taktinius dalykus net neverta kalbėti, nes absoliučiai visais parametrais neprilygome „Žalgiriui“. Psichologiškai prisideda ir besikaupiantys pralaimėjimai – jei kažkas nesiseka, greitai prarandame pasitikėjimą. Toks vaizdas, kad jau įpratome pralaiminėti. Jeigu kažkas dar nepavyksta, išvis nuleidžiame rankas“, – kalbėjo krepšininkas.

Anot jo, problemų „Fenerbahče“ žaidime dabar – begalė.

„Esame nežmoniškai apsikrovę jomis galvas. Taip jau yra“, – atsiduso E. Ulanovas.

Ketvirtadienį jis pirmasis pelnė taškus savo komandoje, bet daugiau niekuo nebepasižymėjo, triskart suklydo ir baigė mačą „neigiamas“ (-4 naudingumo balai).

Panašiai jam susiklostė nebe pirmos šio sezono rungtynės. Eurolygoje Lietuvos rinktinės atstovas kol kas tenkinasi 4,3 taško, 1,7 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

„Fenerbahče“ blogiausia, jog ekipos gretose apskritai būtų sunku išskirti žaidėją, kuris šiuo metu rungtyniautų ties savo galimybių riba.

Tačiau E. Ulanovas nesutinka, jog Stambulo komandai trūksta vedlių.

„Mūsų rūbinėje yra daug gerų žmonių, daug patyrusių, titulų laimėjusių žaidėjų, mačiusių šilto ir šalto, dirbusių su begale trenerių. Žmonių, galinčių patraukti komandą ir aikštėje, ir už jos ribų. Sezonas dar neįpusėjo, spręsime savo bėdas. Tikiuosi, antroje sezono dalyje viską pavyks pakeisti.

Koks sukrėtimas galėtų padėti tai padaryti? Nežinau. Neturime stebuklingos burtų lazdelės. Vienintelis kelias – dirbti, treniruotis, taisyti klaidas. Nežinau, ar gali įvykti kažkokių permainų, kiekviena diena – nauja istorija. Bet niekas kitas šitos situacijos neištaisys, tik mes patys“, – dėstė E. Ulanovas.

Turkams ketvirtadienį nepadėjo traumuoti Janas Vesely ir Alexas Perezas.

Tarpusavio dvikovose Eurolygoje „Fenerbahče“ laimėjo 16 sykių, „Žalgiris“ nuskynė 11 pergalių.

Koronaviruso apkarpytame praėjusiame sezone komandos spėjo susitikti tik Stambule, tuomet kauniečiai nugalėjo 79:76.

„Žalgiris“ kitą trečiadienį priims Miuncheno „Bayern“, „Fenerbahče“ namuose žais su Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)